Félelemtanból jeles

2019. augusztus 08. 08:15

Mintha itt lenne a gulyáskapitalizmus, egyre vidámabb a barakkunk.

2019. augusztus 08. 08:15
Nagy N. Péter
168 Óra

„Minden eddiginél búsabbak, dühösebbek az emberek a világban, jóval inkább tele vannak félelemmel, mint valaha – derül ki a Gallup felméréséből. A magyarok túlnyomó többsége viszont egyre jobban érzi magát. A lakosság 70 százaléka érzett boldogságot az elmúlt időszakban, és csak harminc százaléka gyűlölt vagy félt – derítette ki a Policy Solutions és a Friedrich-Ebert-Stiftung budapesti irodájának kérésére a Závecz Research.

A World Happiness Report 2019-es jelentése szerint Magyarország a 69. helyről feljött a 62. helyre a boldogság világranglistáján. 2012 óta évről évre javul a helyezésünk, bár még nem éri el a környezetünkét. Ezzel együtt is: mintha itt lenne a gulyáskapitalizmus, egyre vidámabb a barakkunk. Boldogabb a magyar, miközben elveszíti Akadémiáját, fontos egyetemeit, színházait, tévéit, rádióit, újságait, civilszervezeteit, sok százezer honfitársát, egyre gyengülnek a védelmére rendelt szervezetek, kórházai betegek, iskolái butulnak. A korrupció, a tisztátalan vagyonok halmozódása sem szegi kedvét. Ez vagy az egészséges életösztön, vagy a céltudatos csőlátás eredménye.

Az ok paradox. A félelem politikája biztosítja a derűt. Az érzés, hogy minden fenyegetettség ellenére megvédenek bennünket. A félelemtan – olvasom egy marketingelemzésben – elfogadott. Leggyakrabban a vásárlók megdolgozására használják. »Arckrémek, gyógyszerek, lakáshitelek és macskaeledelek épülnek ugyanarra a módszerre (…) Először félemlítsünk meg, okozzunk fájdalmat, majd jelentsük ki, hogy termékünk, mondjuk az új vécéöblítőnk a megoldás, hogy a kispolgári élet méltóságát megvédelmezzük a fenyegető, vécédeszka alatt meglapuló rajzfilmbaktériumok 99,9 százalékától.«

Ezt teszi Orbán Viktor is, lassan negyedszázada. 1997 őszén jelentette be, hogy pártja alkotmányon kívüli vészforgatókönyvet készített. Ha ugyanis a külföldiek megvehetik a magyar földet, minek lépünk be a NATO-ba, akkor mit fog itt védeni a NATO? Hamarosan a baloldalról jelenti ki, hogy genetikailag kódoltan, amint teheti, ráront nemzetére, meg kell tőle védeni. Aztán a TF-en a vesztésre álló választás két fordulója között családok, a gyerekek, a méltóság, a hit és a haza védelmére szólított fel minden magyart.

Azóta: megvédjük a keresztény értékeket, a családot, a mi határainkat, Európa határait, a hazánkat, a magyarokat, Budapestet, Európát, zsidó honfitársainkat, a nyugdíjakat, a biztonságunkat, a magyar embereket a bűnözőktől, a terroristáktól, az illegális bevándorlóktól. Megvédjük a függetlenséget és a nemzeti identitást. Majd a multik, Brüsszel, Soros migránsai…”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2019. augusztus 09. 05:32
Nektek meg földelvételtanból, nyugdíjfelezéstanból, ár/adóemeléstanból csillagos ötös, méghozzá vörös csillagos.
IV. Fawkes
2019. augusztus 08. 20:50
Pöcs.
crydog
2019. augusztus 08. 20:30
Az Akademiat ti vesztettetek el..mi epp most kaptuk vissza taplokam..a legvidamabb barakk pedig epphogy az ellenzeki bohoctarsulat.
Kandeláber
2019. augusztus 08. 16:35
Miért van az, hogy az összes libsi állandóan retteg, és a bértollnokaik ezt még világgá is kiáltják?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!