Méltóságot mindenkinek!

2019. augusztus 07. 15:06

Az emberi létállapot változatos, nem lehet ízléskérdéssé degradálni a megismerést és mások elfogadását.

2019. augusztus 07. 15:06
Magyar Helsinki Bizottság
Facebook

„Az utóbbi napok is bizonyították, hogy igenis nagy szüksége van ennek az országnak »mozgólépcsőnyi meg buszmegállónyi hirdetésekre«, amiken melegeket, mozgáskorlátozottakat, hajléktalanokat, romákat, menekülteket, általában valóságos embereket látni állami gyűlöletüzenetek helyett. Még jobb volna, ha minél több személyes találkozásra, beszélgetésre is sor kerülhetne. Az emberi létállapot változatos, nem lehet ízléskérdéssé degradálni a megismerést és mások elfogadását. Az emberi méltóság pedig nem szorítható négy fal közé.

Nem igaz az, hogy az ismeretterjesztés »okafogyottá« vált volna, vagy »az érzékenyítés felesleges« lenne. Ennek az országnak nem több bezárkózásra, elutasításra, mániás gyűlöletre, hanem sokkal több türelemre és józanságra volna szüksége.

A mostani kisebbségellenes megnyilvánulásoknak annyi haszna biztosan van, hogy felhívja a figyelmet a társadalmunkat mérgező téveszmékre és hazugságokra. Például igen elterjedt tévhit az, hogy az esélyegyenlőség vagy emberi jogok biztosítása valamiféle kegy volna a többség részéről. Nem, tisztelt acsargó honfitársaink, »az ember természetes, elidegeníthetetlen és megszentelt jogai« mindenkit, »az emberi társadalom összes tagját« megilletik. A másoknak biztosított jogok nem csak nekik jók, hanem mindenkinek kedveznek, általában a társadalmi együttélésnek használnak. A tolerancia kifizetődő.

A Magyar Helsinki Bizottság azért dolgozik, hogy a törvényekben deklarált emberi jogok valóban biztosítva és az államnál kikényszeríthetőek legyenek. Méltóságot mindenkinek!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Karbantartó9
2019. augusztus 08. 23:01
Politikai indíttatású ócska hiszti!
Aerion
2019. augusztus 08. 11:29
… Méltóságot mindenkinek ... Kivéve a magyarokat, és különösen a magyar kisebbséget.
Toronyőr
2019. augusztus 08. 07:49
Mocskos paraziták. A gáz vessen föl titeket!
Akitlosz
2019. augusztus 08. 00:02
Addig addig provokálják az igazi embereket, ameddig orrba nem lesznek vágva, aztán akkor máris vísííhatják, hogy de hát ők megmondták, hogy "gyűlölet" van. A hittérítő alkatúakkal nem lehet normálisan mit kezdeni. Az ember vagy behódol nekik vagy agyoncsapja őket, de más módon békesség nem lesz, mert ők abba nem hagyják a provokálást, ameddig vagy nem győznek vagy mártírokká nem válnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!