Ma harminc éve rendezték meg a Páneurópai Pikniket

2019. augusztus 19. 16:53

Miközben valóban EU-tagok lettünk és elindultunk Európa felé, az Orbán–Tarlós-rendszerben az ország, benne a főváros, mintha hátrafelé menetelne.

2019. augusztus 19. 16:53
Karácsony Gergely
Karácsony Gergely
Facebook

„Ma 30 éve az akkor még »vasfüggönynek« tekintett osztrák-magyar határon rendezték meg a Páneurópai Pikniket, lehetővé téve, illetve elősegítve a volt NDK állampolgárainak nyugatra menekülését, Németország egyesülését, majd később az Európai Unió bővülését. Mennyi remény volt akkor a szívünkben! Reménykedtünk, hogy Magyarország egy nyitott európai ország lesz. Reménykedtünk, hogy mind a szabadság és függetlenség, mind az életszínvonal tekintetében olyanok lehetünk, mint nyugati szomszédaink. Csalódnunk kellett. Miközben valóban EU-tagok lettünk és elindultunk Európa felé, az Orbán–Tarlós-rendszerben az ország, benne a főváros, mintha hátrafelé menetelne. Újabb vasfüggönyt emelnek, ismételten Moszkva kegyeit keresik és az ország kettészakadása, jelentős részének leszakadása már-már a háború előtti nyomorúságot idézi. Mi sem szemléleti jobban az ismét kialakult szakadékot nyugat és kelet között, hogy amíg Bécs tartósan a világ legélhetőbb városa, addig a budapestiek évekkel korábban halnak meg a főváros katasztrofális levegőminősége miatt. Újra fel kell idéznünk és fel kell élesztenünk a 30 évvel ezelőtti reményt. Magyarország és Budapest igenis legyen a szabad, független, tisztes megélhetést, biztonságot és egészséges környeztet biztosító Európa elidegeníthetetlen része!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sundabunda
2019. augusztus 22. 00:59
Karacsony, Te nyomorult senki! En zugloi vagyok, tehetetlenül neztem, ahogy a kerületet tönkretetted , Te rohadt barom! Csak egyetlen egyszer fussak össze Veled az utcan, akkorat kapsz a pofadba, hogy egy eletre elnemulsz! Mocskos gazember, dögölj mar meg!
barany
2019. augusztus 21. 17:18
Elképesztő ennek a tehetségtelen szájhősnek az arcátlansága.
makapaka2
2019. augusztus 21. 10:52
Karigeri, amikor nem szólalsz meg, akkor legalább nem ártasz magadnak. Egyre nagyobb hülyeségeket írsz.
kortárs
2019. augusztus 21. 00:01
Hú te Karigeri sötétebb vagy, mint gondoltam!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!