Amikor Magyarországon járok, úgy érzem, mintha hazatérnék

2019. augusztus 05. 11:50

Ma már szinte senkiről nem mondhatsz semmit, mert megsértheted vele az illetőt. Interjú.

2019. augusztus 05. 11:50
Gene Simmons
Magyar Nemzet

 

„Nyolcévesen került Amerikába, majd az egyik legismertebb rocksztárrá küzdötte fel magát. Mi kellett ehhez?

Az a jó Amerikában, hogy ide jöhetsz akár Ausztriából is egy kiejthetetlen névvel, amely ráadásul hosszú is, de attól még a világ body builder bajnokává, majd Kalifornia kormányzójává küzdheted fel magad. Kalifornia ráadásul több pénzt produkál, mint Anglia és Olaszország gazdasága együttvéve. Ha az említett Arnold Schwarzenegger Ausztriában marad, mindezt talán nem érhette volna el. A világ legtöbb helyén ugyanis van egy plafon, ameddig felérhetsz, de azon túl már nem juthatsz. Amerikában ez másképpen van. Persze vannak árnyoldalai is, de itt nincsen határ.

Magyarországgal van bármilyen egyéb kapcsolata?

Néha járok Magyarországon üzleti ügyekben, és mindig úgy érzem, mintha hazatérnék. Amikor ott járok, általában magyarul próbálok beszélni. Szeretem a palacsintát, a gulyáslevest, hisz fiatalkoromban otthon majdnem minden nap palacsintát ettem. Ez egy csodálatos ország, nagyon gazdag történelemmel, és hát ne felejtsük el azt a fontos tényt sem, hogy Magyarország volt az egyetlen állam a kommunista blokkban, amelyik fellázadt az oroszok ellen 1956-ban. Ezért megérdemli a tiszteletet.

Egyszer azt nyilatkozta, hogy nem szereti a politikai korrektséget. Mi zavarja benne?
Leginkább az, hogy gátlástalanul lehet hazudni. Az igazságot szeretem. Ma már szinte senkiről nem mondhatsz semmit, mert megsértheted vele az illetőt. Nem lehetsz komikus, nem viccelődhetsz, mindenki hiperérzékeny lett. Pedig ha nem nevethetsz az életen, magadon vagy bárki máson, akkor mit ér az egész?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
silenceCZ
2019. augusztus 06. 10:17
egy normális ember... elég ritka. Ráadásul a magyarokhoz való viszonya feltehetően sokkal jóindulatúbb, mint pl. a magyarországi lakhellyel rendelkező botmixeré vagy apró unokáé. https://www.youtube.com/watch?v=9W6IDNd1cQE A zenéjüket nem annyira szeretem ( persze a I Was Made For Lovin' You mindig nagy buli), de maximális tiszteletet érdemel.
briganti
2019. augusztus 05. 16:40
he-he-he.....vannak bandák akik jók, meg vannak bandák akik valamiért fontosak....pl. a Kiss
OrangeOrder
2019. augusztus 05. 15:05
korrekt.
OberEnnsinnen
2019. augusztus 05. 14:51
"Pedig ha nem nevethetsz az életen, magadon vagy bárki máson, akkor mit ér az egész?” Veszélyesen kétélű okfejtés. Mert az életen nevetni: bűn. De van, amikor nevetés kell a túléléshez. Ezért a veszély, lehet, Gene is erre gondolhatott, nyilvánvalóan.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!