Nem adják fel

2019. augusztus 01. 11:35

Elraboltak, megerőszakoltak, majd megöltek egy 15 éves román kislányt. A rendőrök megmenthették volna az életét, ha nem 19 órás késéssel érkeznek a helyszínre.

2019. augusztus 01. 11:35
Gál Mária
Népszava

„Iszonyatos tragédia, de mi tagadás, a legjobban működő jogállamokban is történnek hasonlók, egy-egy rendőrparancsnok belebukik, de senki sem követeli a kormány lemondását. Romániában viszont már a miniszterelnök bársonyszéke is inog. 

Alexandra tragédiája sajátosan és fájdalmasan kelet-európai tragédia. Csak következményeiben sajátosan román, minden más mozzanata akár egy magyar városban is megeshetett volna. Hiába sikerült a kislánynak háromszor is tárcsáznia a segélyhívót, az ott unatkozó ügyeletes nem tekintette kiemelt sürgősségnek egy gyerek elrablását. Annak ellenére, hogy Nyugat-Európa tele van prostitúcióra kényszerített, otthonról nyomtalanul eltűnt fiatal román (és más kelet-közép-európai) lányokkal. Aztán a csúcstechnológiával felszerelt különleges távközlési hatóság nem tudta pontosan bemérni a segélyhívás helyét, pedig addigra már kiderült, hogy Alexandra eltűnését szülei is több órája jelentették. A rendőrség végül az utcai kamerák segítségével azonosította be az autót, amelybe stopposként beszállt a kislány, de a ház előtt több mint három órát kellett várakoznia a politikai korrupciós ügyekben amúgy brillírozó ügyészség házkutatási engedélyére. 

Alexandra tragédiája nyomán az utcai tiltakozások és közfelháborodás hatására már lemondott a belügyminiszter, a különleges távközlési hatóság igazgatója, és borítékolhatóan lesznek még ilyen »áldozatok«. Mert ott a lakosság nem adja fel, nem nyeli le a politikum arroganciáját, a hivatalok packázásait. Kormányok, politikusok, hivatalvezetők kényszerültek lemondásra arrogáns kijelentések, hivatali visszaélés, közpénzből való urizálás miatt. Románia ugyan nem lett paradicsom, de ott legalább a nem belenyugvó lakosság élteti a reményt arra, hogy ha lassan is, de országuk egyszer mégiscsak működő liberális demokrácia, tényleges jogállam lesz.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
illiberator
2019. augusztus 04. 05:06
Remélem OV még 90 éves korában is egyhuzamban miniszterelnök lesz, amíg ilyen GM féle pondrók végleg kipusztulnak.
magnahungaria
2019. augusztus 03. 20:56
Nagyon nem tisztelt Gál Mária! Évekig védtem Önt, de most már nagyon kérem, hogy takarodjon vissza a retkes, büdös kurva román anyjába!!! Rohadék marisca gálascu! Ha te egy román belügyi tragédiát, egy 15 éves kislány szörnyű halálát fideszezésre használsz fel, akkor légyszíves, rohadj meg álló helyben ott, ahol vagy! Akkor te ey embertelen etű vagy, szív nélküli mocsok! Mi vagy te, te genetikai tévedés??? Egy 15 éves kislány kínhalálából neked annyi jön le, hogy "jaj, Magyarországon diktatúra van"? Te, ürüléknek sem minősíthető valami gál! Egy diktatúrában hol írhatsz le ilyen aljas, embertelen gondolatokat??? Sőt, ott még tisztességeseket sem! SAJNOS, nincs semmilyen diktatúra, mert a hozzád hasonló, patkánynak sem minősíthető férgek nem ugrándozhatnának itt, rajtunk! Te büdös tetű!!! Még egyszer kérdezem! Egy román kislányt meggyilkol egy román tetű, a tetű román rendőrség barom asszisztálása mellett ... neked, moslék tetű, ebből annyi jött le, hogy ott nagyobb a demokrácia mint Magyarországon??? Na, figyelj, szutyok!!! Sőt, tetvedék!!! Ezzel minden ballibsi aljasságot alulmúltál, te szennydarab! Nem fenyegetés, de NAGYON MELEGEN ajánlom, hogy ne nagyon jelenjen meg több írásod a népsavában mindaddig, amíg bocsánatot nem kérsz 15 millió magyartól és vagy 20 millió bocskoros tetűtől, te bélféreg!!! Nem sül ki a szemed, te koszdarab???
llnnhegyi
2019. augusztus 03. 16:50
Romániában még mindig gyilkolnak a kommunisták???
Akitlosz
2019. augusztus 03. 00:00
Mondjuk ebből a szomorú romániai esetből kihozni ezt a végkövetkeztetést igazán kemény újságírói munka lehetett. Dehát a munka az munka. Ha egyszer ezért fizetik, akkor ezt kell írnia.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!