Hiba Sopronban

2019. augusztus 22. 09:43

Harminc éve hálásak érte a németek, de ezért a mai Orbán Viktornak mondani köszönetet hiba.

2019. augusztus 22. 09:43
Bauer Tamás
Facebook

„Fontos tette volt ez az akkori magyar államnak, az akkori kormánynak. Harminc éve hálásak érte a németek. Csakhogy ezért a mai Orbán Viktornak mondani köszönetet hiba. Orbán az a miniszterelnök, aki nem megnyitja, hanem lezárja a határt. Orbán az a miniszterelnök, aki nem segítséget nyújt azoknak, akik egy diktatúra elnyomása elől menekülnek, hanem megtagadja tőlük a segítséget. Orbán az a miniszterelnök, aki – immár a rendőrség által bevallottan – éhezteti a menedékkérőket.

Orbán kormánya blokkolja az olyan nemzetközi fellépéseket, amelyek diktatúrák üldözötteinek támogatására irányulnak, legyen szó Kínáról vagy Myanmarról. A mai Orbán lábbal tiporja azokat a humanitárius megfontolásokat, amelyeket az akkori kommunista vezetők – Németh Miklós, Horn Gyula, Pozsgay Imre és mások – fontosnak tartottak követni. Szóljon a köszönet nekik és a sok-sok magyarnak, aki akkor segített az NDK-soknak – de nem Orbánnal közösen kellene Merkelnek emlékeznie a határnyitásra.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2019. augusztus 23. 14:45
"..de ezért a mai Orbán Viktornak mondani köszönetet hiba." HÁT KI A TÚRÓNAK MONDJANAK ÉRTE KÖSZÖNETET HA NEM AZ ÉPPEN REGNÁLÓ MAGYAR MINISZTERELNÖKNEK? STANCI NÉNINEK ALSÓMOCSOLÁDRÓL? VAGY KÖVES SLOMO ORTODOX FŐRABBINAK AKI ABBAN AZ IDŐBEN MÉG HÁTULGOMBOLÓS KEZESLÁBASBAN PISILT AZ ANYUKÁJA ASSZISZTÁLÁSÁVAL? KINEK MENNYIVEL VAN TÖBB "JUSSA" AHHOZ A '89-ES ÜGYHÖZ, MINT AZ ORSZÁG ELSŐ EMBERÉNEK? jÓ! őneki bauej TOMIKÁNAK NEM SZIMPATIKUS DR.O.V.! EZ MÉG RENDBEN IS VAN--NEM LEHET MINDENKI EGY HÚLYE SZADISTA ZSIDÓÁVÓS KÖRÖMLETÉPŐ FATTYÁNAK KEDVENCE...DE MÉR' KÉNE HOZZÁ IGAZODNIA A NORMÁLIS MAGYAROKNAK???
Vakfolt
2019. augusztus 23. 08:57
"Fontos tette volt ez az akkori magyar államnak, az akkori kormánynak. Harminc éve hálásak érte a németek. Csakhogy ezért a mai Orbán Viktornak mondani köszönetet hiba." Még csak nem is hálásak, a nyugatnémet ugyanolyan prolik mint ez a bauer, kifejezetten megvetik a keletieket. A keletiek hálásak, bár ahogy őket is lerabolták a nyugatiak, talán nem annyira. Angéla érdekes darab, nyugatról szökött át keletre, nemzeti érzelmeit nem sikerült felfedezni, szerintem ő sem annyira hálás. A szaldó nem mutat túl jó képet.
matykox
2019. augusztus 23. 08:48
Na, nagyobb hiba csak az lenne, ha egy akármikori, akármelyik "Bauer"-nek mondana bárki is bármilyen köszönetet, akármiért.
kaltran
2019. augusztus 23. 08:41
Körmös! Kinek mondjanak köszönetet, a holnapi, holnaputáni miniszterelnöknek, Kádár Jánosnak? Fock Jenőnek? Az éppen most regnáló miniszterelnök erre miért nem felel meg (mint ahogy ilyesmire megfelelne a világ összes országában) Azt tudom, hogy csak ti érzitek úgy hogy egyedül vagytok méltóak politikussá lenni, de szerintem ebből csak a ...kuss.... igaz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!