Halottakról inkább semmit

2019. július 08. 14:26

Nincs arcuk, nincs hangjuk, semmijük sincs. Nyomorultak, akik szeretnék, ha mindenki hozzájuk hasonlóan nyomorult lenne

2019. július 08. 14:26
Szentesi Zöldi László
888

„Amikor Lovas Pista meghalt, szörnyülködve láttam azt a mocsoktengert, ami ezeknek az agyvelejéből a klaviatúrára ömlött. A sok, névtelen senki fröcsögését. A láthatatlan, arc és test nélküli szarzsákok »értékelését«, amelyet feltétlenül a halálhír után órákkal kellett megosztaniuk másokkal. Ők persze – velünk ellentétben – személyesen nem ismerték az elhunytat, viszonyuk nagyjából annyi volt, hogy látták olykor a televízióban – de persze »véleményük« volt róla, hogy kicsoda, micsoda, ezt így utólag sem osztom meg.

Most Ambrus Zoltán, az Irigy Hónaljmirigy volt gitárosa halt meg, és borzadva olvasom ugyanezeknek a senkiháziaknak a lelketlen, aljas, könyörtelen hozzászólásait. Tudom, hogy nem szabadna, nem kéne, nem is nagyon szoktam böngészgetni, de mégis tanulságos. Aztán az ember nagy levegőt vesz, és igyekszik végiggondolni, hogy ha valaki nem szeretett valakit, miért nem képes legalább hallgatni, ha már annyit sem képes leírni, hogy béke poraira.

Nos azért, amit a bevezetőben írtam. Mert ezek senkik. Nincs arcuk, nincs hangjuk, semmijük sincs. Nyomorultak, akik szeretnék, ha mindenki hozzájuk hasonlóan nyomorult lenne. Nem jók, nem tehetségesek semmiben, de elönti őket a sárga irigység, ha népszerű, tehetséges emberbe botlanak. Esetleg annyira megmérgezte a lelküket a gyűlölet, hogy képtelenek rendszerszintű okádás nélkül fogadni egy gyászhírt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zenitaph
2019. július 10. 13:36
Amit ír természetesen igaz. azért remélem ez a derék Szentesi időnként mandi kommentmezőt is olvasgat, csak hogy érezze fideszes kommenthuszárok színvonalát is. csak úgy amiheztartás végett. és remélem akkor is hasonlóképpen felháborodik, ha az arcnélküli kommentelő ellenzéki arcokat akar válogatott módszerekkel legyilkolni.
patkánynak sem nevezhető férgek
2019. július 09. 07:06
Úgy látom, hogy az itteni bolsevik geciknél betalált ez a cikk, és magukra ismertek..
Nuttika
2019. július 08. 19:02
Már megnyitás előtt sejtettem, hogy Ambrus Zoltán halála miatt lesz. Itt, mandin is fröcsögnek páran. Pedig Ambrus jó zenész volt és szerintem nagyon, nagyon sokaknak okozott jó pár vidám órát az elmúlt évtizedekben. Ma végig néztem az egyik régi műsorukat. Tényleg nagyon fog hiányozni a zenészek és a humoristák közül. Isten nyugosztalja.
Pierre
2019. július 08. 15:46
nem annak szanta a kitartott propagandista, de ez megint egy jo meghatarozasa az orszagot lezulleszto orbanista csocseleknek: "Nyomorultak, akik szeretnék, ha mindenki hozzájuk hasonlóan nyomorult lenne. Nem jók, nem tehetségesek semmiben, de elönti őket a sárga irigység, ha népszerű, tehetséges emberbe botlanak. Annyira megmérgezte a lelküket a gyűlölet, hogy képtelenek rendszerszintű okádás nélkül fogadni..." barmit, ami ertek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!