Trump esete a négy nővel és a lágerekkel

2019. július 25. 07:34

Csak annyit mondott Trump, hogy világmegváltó ökoszocialista ötleteikkel boldogítsák inkább azokat a nemzeteket, ahonnan eredetileg származnak.

2019. július 25. 07:34
Seres László
Seres László
Neokohn

„Emlékezetes, mi miatt áll a bál: az elnök keresetlen szavakkal kritizálta a „négyek bandáját” (The Squad), amelyik hónapok óta nyomatja politikailag, gazdaságilag és kulturálisan szélsőséges agendáját, folyamatosan balra tolva a demokrata párt józanabb centrumát.

»Nagyon érdekes látni a „progresszív” demokrata képviselő asszonyokat, akik olyan országokból származnak, ahol a kormányok teljes katasztrófával egyenlőek (...) most hangosan és mérgesen oktatják ki a Föld legnagyobb és legerősebb nemzetét, az Egyesült Államok népét, hogy miként kell kormányozni.

Miért nem mennek vissza, és segítenek helyreállítani a teljesen lerobbant és bűnözéssel fertőzött helyeket, ahonnan jöttek? (…) Aztán jöjjenek vissza és mutassák meg nekünk, hogyan kell ezt csinálni. Ezek a helyek sürgős segítségre szorulnak, nem lehet eléggé sietni.«

Ez tehát az éppen aktuális botránykő, ezek azok a szavak, amelyek miatt Trumpot ismét »rasszistának« lehet nevezni, mert történetesen színesbőrű képviselőnőket bírált, nyilván mert nem nagyobbá, hanem valójában csak fehérebbé szeretné tenni Amerikát.

Csakhogy Trump véletlenül sem a bőrszínűk, kulturális hátterük, hanem politikai véleményük miatt küldte »haza« Rashida Tlaibot, Ilhan Omart, Alexandria Ocasio-Cortezt és Ayanna Pressley-t (négyük közül egyébként csak Omar az, aki nem Amerikában született). Trump rasszistává minősítése olyan metapolitikai síkra tereli a diskurzust, ami megakadályozza a szélsőbalos politikusok nézeteinek racionális megvitatását.

Trump nem az amerikai nemzethez való tartozásukat kérdőjelezte meg, csak annyit mondott, hogy világmegváltó ökoszocialista ötleteikkel boldogítsák inkább azokat a nemzeteket, ahonnan eredetileg származnak (mármint hárman a négyből), hiszen tény, hogy ezek a helyek (Szomália, Puerto Rico, Palesztin Hatóság) sürgős segítségre szorulnak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
yndi
2019. július 25. 14:39
Szomorú, hogy hova jutott szegény Seres. Vajon mit szólna, ha tényleg megkapná a szemébe személyesen, hogy ő meg menjen vissza Izraelbe? Természetesen "véletlenül sem a bőrszíne, kulturális háttere, hanem politikai véleménye miatt"... Tényleg nagyon kíváncsi vagyok, hogy vajon azt válaszolná-e vajon, hogy az őt Izraelbe küldő megjegyzés "rasszistává minősítése olyan metapolitikai síkra tereli a diskurzust, ami megakadályozza Seres nézeteinek racionális megvitatását"? Meg azt mondaná-e, hogy aki őt Izraelbe küldi, az nem "a magyar nemzethez való tartozását kérdőjelezte meg, csak annyit mondott, hogy ötleteivel boldogítsa inkább azt a nemzetet, ahonnan eredetileg származik, hiszen tény, hogy Izrael sürgős segítségre szorul"?
Rugo
2019. július 25. 13:11
Egyébként kedves Fideszesek el kellene gondolkodnotok a következetességeteken. Amíg ez az cionista féreg a liberálbolsevik Hvg-ben destruált ontottátok rá a szitkokat, most, hogy nyíltan cionista lett szent tehénnek tekintitek. :) Félreértés ne essék én is a fideszre szavaztam, de ennek a szarjankónak soha nem bocsátom meg, hogy Irak elpusztítása mellett agitált - mert akkor az volt a cinizmus és Izrael érdeke. Egyébként most sem Magyarországról ír, hanem Izrael védelmezőjéről, az USA-ról.
Rugo
2019. július 25. 13:02
Seres, te kóser kurvapecér, mikor kérsz bocsánatot azért, hogy 2003-ban Irak lerohanása mellett korteskedtél? Hány millióan haltak meg? Vagy a gójok élete szart se ér? Ennek a szaralaknak csak addig kedves a Magyarország nevű hely, amíg a cionistákat segíti.
magnahungaria
2019. július 25. 10:39
Magam sem hittem volna, hogy valaha egyetértek Seres Lászlóval, de ennek az írásnak minden mondata ül. Sivalkodjatok, libbantak! A lényeg: attól, hogy egy színesbőrű mond valami égbekiáltó baromságot, arra lehet azt mondani, hogy égbekiáltó baromság! Évtizedek óta megy a mantra, hogy ez már "rasszizmus" ! Mondják pont a rasszisták, akik szerint bőrszíntől, származástól függ az, hogy egy vitában kinek van/ kinek lehet (!!!) igaza! Egyébként a Neokohn tényleg tárgyilagosabbnak tűnik, min t amikor ManCs-nak vagy Hvg-nek álcázták magukat. Csak tóta w-t be ne vegyétek!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!