Európa biztonsága az Egyesült Királyság biztonsága is

2019. július 05. 16:28

Hiszünk abban, hogy amikor a szomszédaink nagyobb biztonságban vannak, akkor mi is nagyobb biztonságban vagyunk. Az elkötelezettségünk világosan látható.

2019. július 05. 16:28
Penny Mordaunt
Magyar Nemzet

„A minap részt vettem az első NATO védelmi miniszteri találkozómon. Két nap alatt több fontosabb témáról beszéltünk, kezdve attól, hogy Oroszország nem teljesíti a közép-hatótávolságú nukleáris rakéták felszámolásáról szóló egyezmény feltételeit (INF) addig, hogy milyen mértékben tud a NATO alkalmazkodni a konfliktusok változó természetéhez. Olyan döntéseket hoztunk, amelyek biztosítják, hogy a NATO képes legyen kezelni a holnap kihívásait és védelmezni polgárainkat.

Sokan úgy érezték, hogy a NATO nem lesz releváns a hidegháború lezárását követően. De a bennünket fenyegető veszélyek most is ugyanolyan komolyak, mint akkor. Oroszország felemelkedése, növekvő agresszivitása, a szabályokon alapuló nemzetközi rendszer megkérdőjelezése, a terrorizmus mint mindennapi fenyegetés és az új ­technológiák, amelyek egyben lehetőségeket és veszélyeket is rejtenek a biztonságunkra nézve, mind arra utalnak, hogy jelenleg jobban szükségünk van egy erős NATO-ra, mint bármikor.

Az Egyesült Királyság elkötelezettsége Európa biztonsága iránt megingathatatlan. Ez így is marad. Hiszünk abban, hogy amikor a szomszédaink nagyobb biztonságban vannak, akkor mi is nagyobb biztonságban vagyunk. Az elkötelezettségünk világosan látható. Több ezer katonánk vesz részt a NATO műveleteiben Észtországtól Afganisztánig. A Typhoonjaink a baltikumi mellett hamarosan az izlandi légtér védelmét is ellátják. Hajóink megküzdenek a kalóztámadásokkal, és nukleá­ris tengeralattjáróink már 50 éve hozzájárulnak a NATO biztonságához.

Az Egyesült Királyság jelentős hozzájárulást ajánlott fel a NATO készenléti kezdeményezéséhez (NATO Readiness Iniative) földön, vízen és levegőben. A felajánlás középpontjában nemzetünk következő repülőgép-hordozója, a HMS Queen Elizabeth és a világszínvonalú F–35-ös vadászgépek állnak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!