Bírák és falovak

2019. július 31. 13:17

Bizonyos ügyvédek és álhumanista jogvédők körében régóta divat nemzetközi fórumokhoz szaladgálni.

2019. július 31. 13:17
Nagy Áron
Magyar Nemzet

„Ugyanez a bíróság most a 2015 óta működő és hatékonyságát számtalanszor bizonyító magyar menekültügyi rendszer eljárásrendjét bolygatta meg a Soros pénzén hízó »emberi jogi jogvédők« nagy örömére. Az ítélet szerint összeegyeztethetetlen az uniós joggal, ha a migránsok sorsáról végeredményben nem a bíróságok, hanem egy szakhatóság dönt – noha mindennapi tapasztalatai, felhalmozott tudása alapján utóbbi tűnik kompetensnek. De legalábbis kompetensebbnek azoknál a bíróknál, akiket jól megérzékenyítettek a Helsinki Bizottság és más, hasonló szervezetek káderei. Vagy akik a visszaélés gyanúját fölvető módon arra használják az EUB-hoz fordulás jogát, hogy személyes bosszút álljanak, mint a 2006-ban vérbíróként emlegetett Vasvári Csaba.

Utóbbi néhány hete egy svédországi török magyarországi büntetőügyét felhasználva intézett beadványt az uniós bírósághoz, amelyben lényegileg az Országos Bírósági Hivatal (OBH) beszántását követeli. A vádlott vélhetően azt sem tudja, mi az az OBH, sem azt, hogy ki vezeti. Mi viszont tudjuk, hogy Handó Tünde, akit Vasvári tavaly beperelt, mert nem nyert el egy állást, amire természetesen önmagát találta volna a legérdemesebbnek. A munkaügyi bíróság azonban másodfokon elutasította a keresetét, mire ő – nehezen hihető, hogy véletlenül –, mint már írtam, feljelentette a magyar bírósági rendszert az EUB-nál.

Bizonyos ügyvédek és álhumanista jogvédők körében régóta divat nemzetközi fórumokhoz szaladgálni. Eddig az Emberi Jogok Európai Bírósága volt a fő színtere a Magyarország elleni támadásoknak, ahol például milliós kártérítéseket ítéltettek meg száz- vagy ezerszámra olyan rablóknak és gyilkosoknak, akik kényelmetlenül érezték magukat a börtönben. Az EUB viszont már egy magasabb szint, a döntéseivel ugyanis, mint látjuk, egész rendszereket képes megakasztani, sőt akár szét is barmolni. Ehhez viszont – és ettől válik igazán aggasztóvá a történet – Soros aktivistái önmagukban kevesek: az eljárásokhoz olyan, az igazságszolgáltatáson belül trójai falovakként működő bírákra is szükségük van, akik a megfelelő pillanatban hajlandók elindítani azokat. Tőlük pedig sokkal nehezebb lesz megvédeni az országot, mint a határsértőktől.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2019. augusztus 01. 05:24
A sok érzékenyítő tréning meghozta gyümölcsét. A magyar bíróság nem független, már Sorosék markában vannak.
Libraman
2019. július 31. 17:25
Ezek mind hitvány hazaárulók!
nyugalom
2019. július 31. 17:18
Ők a tehetségtelen, magamutogató libsik! Valaki védjen meg, valakik helyettem döntsenek, megy egyébként is teljen az idő, teljen a buxa!
catalina9
2019. július 31. 16:03
Ehhez viszont – és ettől válik igazán aggasztóvá a történet – Soros aktivistái önmagukban kevesek: az eljárásokhoz olyan, az igazságszolgáltatáson belül trójai falovakként működő bírákra is szükségük van, akik a megfelelő pillanatban hajlandók elindítani azokat." lesznek ilyen falovak...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!