Csikószobrok

2019. július 29. 11:21

Az ipart és kapcsolódó szereplőit láthatólag változatlanul a bajok eltussolására huzalozták.

2019. július 29. 11:21
Marnitz István
Népszava

„Két hete pénteken robbanás történt az ajkai Bakonyi Erőműben. Az arra járók megijedtek, a kémény pár percig fekete füstöt okádott, aztán csend. Napokig. Se a cég, se a város, se a hatóságok nem szólaltak meg. 


Szokás szerint a Facebookon indult morgolódás, a mindent ellepő por ellen korábban létrehozott fórumokon. Én is hívtam az illetékeseket, de csak azt hallgattam, hogy »épp tárgyal«, »pont most ment el«, »visszahívja«, »szabadságon van«, mi több: »önnek túl reszelős a hangja«. Öt nappal az eset után a cég rövid közleményt tett ki honlapjára, a térség fideszes képviselője, Fenyvesi Zoltán pedig az erőmű iránti megértését hangsúlyozva tolmácsolta azt a gyors megállapítást is, miszerint senki se hibás. A tulajdonos, a francia Veolia hat nappal az eset után azt hánytorgatta fel nekünk, hogy túl gyorsan kérünk válaszokat.
A fórumokon a lakosság elemi felháborodását a különböző véleményvezérek – pártállástól függetlenül – rendre szintén a cég szemszögéből csitítgatták. Eszerint az, hogy az egység »szét van rohadva«, az előző tulajdonos, a tavaly elhunyt Demján Sándor bűne. Az erőművet két éve megvásárló Veolia elvégre nem tehet egyik napról a másikra csodát. Amúgy meg »valakik« most csak feltüzelték a sajtót, pedig nagyobb bajok is vannak. Kétségtelen: ugyane városhoz kötődik a magyar történelem legszörnyűbb ipari balesete, a kilenc évvel ezelőtti vörösiszap-katasztrófa is.
Bár most tényleg nem történt semmi komoly, az ipart és kapcsolódó szereplőit láthatólag változatlanul a bajok eltussolására »huzalozták«. Még akkor is, ha ez később hatványozottan visszaüthet. Vollár Attila vezérigazgató az eset után társadalmi elkötelezettségüket mindenesetre azzal nyomatékosította, hogy hamarosan csikószobrokat adnak át.
Az HBO-féle Csernobil-film tényleg nem a múltról – a borús jövőről szól.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
IV. Fawkes
2019. július 29. 20:44
Elszállt egy már régen használt elektrofilter, pontosabban a kondenzátora, ennyi történt. Mivel ezek a porleválasztók elég magas feszültségen működnek, zárlat esetén szép nagyot szólnak, és az évek óta a bazaltgyapot filterben felgyülemlett por is látványosan távozott a kéményen.
puszika
2019. július 29. 19:37
Kisfiam! A bakonyi erőmű nukleáris? Mert mintha a csernobili az lett volna Saját hülyeségiden nem tudunk de nem is akarunk segíteni. Arra ott volna a rovatvezető meg a főszerkesztő. Úgy látszik ŐK IS!! Hiába na,a Népszava állítólag a legolvasottabb ellenzéki lap.........de ilyen 1X1-es vezetőkkel meg firkásokkal? Ma a balfélen a BUTASÁG a menő!!!
OberEnnsinnen
2019. július 29. 14:20
"A tulajdonos, a francia Veolia ... ugyane városhoz kötődik a magyar történelem legszörnyűbb ipari balesete, a kilenc évvel ezelőtti vörösiszap-katasztrófa is. Bár most tényleg nem történt semmi komoly, az ipart és kapcsolódó szereplőit láthatólag változatlanul a bajok eltussolására »huzalozták«." No és kik, pontosan: KI ez a huzalozó? Hisz itt a szerző szerint a magyar iparról és azok szereplőit huzalozta be valaki! KI? Csak nem, akinek Mészáros Lőrinc a strómanja? De bizony, Népszava módra ez az egyenlet így néz ki. Üzemzavar egy magán tulajdonban lévő cégnél. Ez kivetítve a teljes magyar iparra. Ez tovább vetítve a magyar miniszterelnökre, elvégre ki más, mint ő huzalozhatja be ezt az országos szervezetet, világos ez, nem igaz?
zakar zoltán béla
2019. július 29. 12:10
Feltüzelték a sajtót???!!! A sajtó tüzelő szuka???!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!