Ungár Péter leülhet, elégtelen!

2019. július 01. 13:51

Ungár Péternek és társainak agyára ment a meleg, bár nekik végül is mindegy, hogy tél van vagy nyár.

2019. július 01. 13:51
Hárfás Zsolt
Magyar Nemzet

„A Paks II atomerőmű építésének zöldpárti ellenzői még mindig ott tartanak, hogy az atomerőmű helyett a házakat kellene szigetelni, és szereljen mindenki a háztetőre napelemet, mert ezzel meg is van oldva az ország villamosenergia-ellátása. Mondhatnánk, hogy Ungár Péternek és társainak agyára ment a meleg, bár nekik végül is mindegy, hogy tél van vagy nyár. Még mindig nem tanulták meg a leckét.

Az uniós választási kampányban az ellenzék egy része Jávor Benedekkel és a mára mikroszkopikus méretűre zsugorodott zöldpárttal, az LMP-vel a Paks II projektet támadva próbált szavazatokat szerezni. A hazai választópolgárok ugyanakkor újra bebizonyították, nem vevők erre a zöld maszlagra, hiszen már Mari néni is pontosan tudja, hogy a két új paksi blokk nélkül nem lehet a rezsit alacsonyan tartani, és ha nem akarja, hogy az unokái szenvedjenek az elviselhetetlenül szélsőségessé váló nyaraktól, akkor be kell látnia, hogy atom nélkül ez egyszerűen nem megy.

Az immár az EP-pikszisből kiesett Jávor Benedek sokéves brüsszeli aknamunkája sem segített. A két éve lezárult uniós vizsgálatok is alátámasztották, hogy a Paks II projekt javítja Magyarország és az unió ellátásbiztonságát, segíti az EU klímavédelmi célkitűzéseinek teljesítését, a fogyasztóknak megfizethető energiaárakat biztosít, és a két új, VVER–1200 típusú orosz blokk teljesíti a legszigorúbb nukleáris biztonsági és sugárvédelmi előírásokat is. Mi több, az Európai Bizottság azt is megerősítette, hogy az új blokkok megtérülnek, és kiderült az is, hogy Magyarországnak igenis jogában állt közvetlenül szerződést kötnie Oroszországgal.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
TAVIROZSA
2019. július 01. 20:29
Leszigetelem a házamat és szerelek napkollektort és mi az ipari termeléssel a középületekkel a közszolgáltatásokhoz felhasznált energiával ? Ja, tudom nem kell ipar csak 1-2 millió munkanélküli és máris tisztul a levegő !! :D :D
nemecsekerno_007
2019. július 01. 16:42
Sokadszor írom le: Ilyen az amikor a naív bölcsészek megtalálják a padláson a Földrajz könyvüket...
Megtalálta
2019. július 01. 14:58
Ami a házak hőszigetelését illeti, részemről ez egy fontos, és támogatandó cél. A házak fűtése manapság túlnyomórészt vezetékes földgázzal történik. Az energiafogyasztásban a fűtésre megy el a legtöbb energia egy évben (a közlekedés csak a második). Itt lehet a legtöbb CO2 kibocsájtást megfogni a legkönnyebben, a legalacsonyabb költségráfordítással. Sokkal egyszerűbb a házakat leszigetelni, mint pl. a közúti közlekedést átállítani elektromos járművekre.
Megtalálta
2019. július 01. 14:15
Nem értem én ezeket a kurva okos zöldeket, miért nem látták már be évekkel ezelőtt, hogy a hagymázas álmodozásuknak nincs alapja. Mindegyikük a seggében hordja az agyát? Ott virít neonzöld betűkkel Németország elrettentő példája, ahol lignittel, egyéb hőerőművekkel, és francia import-atomenergiával tudták csak megoldani a kieső termelői kapacitásokat. Mi a fasznak erőltetni ezt a sötétzöld ideológiát? Ha majd a napenergia felhasználása olyan rohadt jó lesz, akkor majd átállunk rá, és lekapcsoljuk Paksot. Addig meg marad az atom és a földgáz. Választhatnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!