Kína megölné a hitet – Gondolkozzon mindenki egyformán

2019. július 12. 19:52

A kommunista állam azt szeretné, ha mindenki ugyanolyan lenne, ugyanaz az irányítható, formálható embermassza,

2019. július 12. 19:52
Hajdú Tímea
Neokohn

„Míg a keresztényeket elsősorban ideológiájuk miatt üldözik, amelyet nem hajlandóak a kínai kormány kénye kedvére átformálni, addig az ujgurok egész identitása, nyelve, vallása van a kínai vezetés célkeresztjében.

A kommunista állam azt szeretné, ha mindenki ugyanolyan lenne, ugyanaz az irányítható, formálható embermassza, amely nem mond ellen a hatalomnak és nem tér el semmiben az ideális állampolgártól.

Kína hiába működtet munkatáborokat, hiába végez etnikai tisztogatást, hiába veszi semmibe az emberi jogokat Európa egyre több üzletet köt vele. Míg Izraelt vélt bűnei miatt világméretű bojkottmozgalom támadja, addig egy nagy mozgalom sem szólít fel a muszlimok jogait valóban a sárba tipró Kínával szemben. Valószínűleg Kína gyártja azokat a ruhákat is, amikben a BDS és egyéb képmutató mozgalmak demonstrálói tüntetnek.

Kína a kritikákat könnyedén lerázza magáról. Henry Kissinger Világrend című művében idézi Teng Hsziao-ping korábbi kínai vezető véleményét az emberi jogokról: »Az emberi jogokról, a szabadságról, és a demokráciáról való szónoklatok csakis azt a célt szolgálják, hogy védjék az erős és gazdag országok érdekeit.«  Valószínűleg a jelenlegi vezető Hszi Csin-ping mélységesen egyetért.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
56október
2019. július 13. 08:25
A hit minden diktatúra ellensége, ugyanúgy a diktatúra is az ellensége a hitnek. Ezt eddig is tudtuk. De, könyörgöm, egy több mint egymilliárdos országot lehet-e kormányozni európai polgári demokratikus elvek szerint? És liberális elvek szerint?? Hagyjuk meg nekik a gondjaikat. Az ujgurokat meg segítsük, ahogy tudjuk. Ez az, amit megtehetünk, tegyük is meg!
ráadás-éve
2019. július 13. 00:56
Kedves Tímea! Érthető az aggodalma, főleg annak fényében, hogy Orbán is méltatja Kínát 70 éves kapcsolatokra hivatkozva. Illiberalizmusnak nincs táptalaja Európában, csak hazugságai miatt él, de a szociális (munka-jóléti) rendszernek igen. (A jelenlevő házmesternek üzenem, hogy kapja be.)
luisbathhelena
2019. július 12. 20:23
" kommunista állam azt szeretné, ha mindenki ugyanolyan lenne, ugyanaz az irányítható, formálható embermassza, amely nem mond ellen a hatalomnak " Van egy rossz hírem: minden irányító hatalom ezt szeretné, mert könnyebb lenne kormányozni. Csak a kormányok lehetőségei különbözőek. Amúgy Kínában az elmúlt 2500 évben nem volt demokrácia (az egyetlen ókorból megmaradt, folyamatosan fennálló ország/hatalom) , így azt számonkérni rajtuk röhejes-és a kínaiak sem igénylik tömegesen. Erős a gyanúm ha lesz modern diktatúra, az 2 elven fog nyugodni: technológiai fejlettség és "liberális" alapelvek (értsd: ha nem értesz velük egyet, nagyon hamar megnézheted magadat). Így az én jelöltem : az USA.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!