Kövér csinálja csak a négy fal között!

2019. július 05. 09:23

A házelnök a kijelentésével nemcsak az LMBTQ közösség, hanem minden magyar demokrata méltóságát tiporta meg.

2019. július 05. 09:23
Gurmai Zita
Népszava

„Magyarországon 2009. július 1-je óta van lehetőségük az azonos nemű pároknak a bejegyzett élettársi kapcsolat létesítésére. Tehát 10 éve már, hogy a szocialisták kormányzása alatt megszülettek azok a jogi keretek, amelyek az LMBTQ társadalom tagjainak megadják azt a lehetőséget, hogy az együttélésüket hivatalosan is elismerjék. Erre való tekintettel szólaltam fel a parlamentben július elsején, a törvény hatálybalépésének 10. évfordulóján, mert úgy vélem, annak idején egy jelentős lépést tettünk az azonos nemű párok tisztelete, megbecsülése felé.

Ma évente átlagosan alig 100 bejegyzett élettársi kapcsolatot létesül Magyarországon. Szakértők szerint ennek az lehet az oka, hogy a párok még mindig inkább rejtőzködve élik a mindennapi életüket.

Az, hogy úgy érzik, bujkálniuk kell elkeserítő, de nem meglepő. Mi mást tehetnének, ha egy olyan országban élnek, ahol Magyarország egyik közjogi méltósága, Kövér László mondja ki, hogy nem egyenrangúak? A házelnök ugyanis egy lakossági fórumon kijelentette: »Egy normális homoszexuális tudja, hogy a világ rendje micsoda, hogy ő így született, ilyenné lett. Próbál ehhez a világhoz alkalmazkodni úgy, hogy nem tartja magát feltétlenül egyenrangúnak.«

Kövér azonban ennél is tovább ment, amikor kifejtette, hogy szerinte nincs különbség a pedofília és az azonos nemű párok házassága, valamint az általuk való örökbefogadás között.

A házelnök ezzel a kijelentésével nemcsak az LMBTQ közösség, hanem minden magyar demokrata méltóságát tiporta meg.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 166 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
harcimarci
2019. július 07. 15:47
Gurmai Zita elvtársnő a legjobb példa arra, milyen jól meg lehet élni a nők meg az lmbtq helyzetéből nem a négy fal között, hanem hivatalosan, minden munka nélkül, hosszú évek óta.
syphax
2019. július 07. 14:45
"A házelnök a kijelentésével nemcsak az LMBTQ közösség, hanem minden magyar demokrata méltóságát tiporta meg." KÖZLÖM ÖNNEL KEDVES ZITUKA, HOGY ÉN MINT MAGYAR ÁLLAM-, ÉS VÁLASZTÓPOLGÁR IS ÖRÖMMEL MEEGTIPROM ÉS LEKÖPÖM AZT, AMIT AZ ÁLTALAM NAGYON TISZTELT DR. KÖVÉR LÁSZLÓ HÁZELNÖK ÚR IS--ISTENNEK HÁLA--MEGTIPORT. A SÁTÁNT UGYANIS EL KELL TIPORNI ÉS AZ LMBTQ IGENIS MAGA A SÁTÁN!
annamanna
2019. július 07. 01:39
Elárulta azóta már valakinek, hogy miben halt meg pont a 27. születésnapján a fia? http://www.borsonline.hu/aktualis/szuletesnapjan-halt-meg-az-mszp-politikusnojenek-fia/120343?fb_comment_id=562970520494435_563004493824371
atila68
2019. július 06. 21:52
Hölgyem! Ön múlt idő.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!