Minden vádat ejtettek

2019. július 24. 12:34

Köszönöm mindenkinek, aki ez alatt az időszak alatt támogatott, hitt bennem és hitt a tisztességemben, becsületemben.

2019. július 24. 12:34
Antal Árpád
Facebook

„Minden vádat ejtett az ellenem indított ügyben a DNA

Lezárta a nyomozást és minden vádat ejtett az ellenem indított ügyben a DNA, 41 hónap után. 2016 február 17-én hajnalban arra ébredtem, hogy csendőrök jelentek meg a házamban és egy házkutatás után egy hét órás kihallgatásra szállítottak Bukarestbe. Ezalatt az időszak alatt egy ideig felfüggesztettek a polgármesteri tisztségemből, megtiltották, hogy külföldre mehessek, hetente három alkalommal meg kellett jelennem a rendőrségen és egy adott pillanatban zárolták a vagyonom egy részét. Az ellenem kreált ügyben a környezetemből összesen 47 embert hallgattak le, és a lehallgatási jegyzőkönyv több mint 11 ezer oldalt tesz ki. A jegyzőkönyvek tanúsága szerint lehallgatták a lakásomat, az autómat és az irodámat, és követtek konkrétan mindenhová. Ijesztő adalék és a lehallgatások széles körét mutatja, hogy a jegyzőkönyvekben olyan telefonbeszélgetés is szerepel, ahol Kelement Hunor szövetségi elnök úr a feleségével beszélget.

Az eljárás indításakor is azt mondtam, nyugodt vagyok, mert ki fog derülni az igazság, most is ezt mondom. Ugyanakkor ezt az elmúlt 41 hónapot meg tudtam volna spórolni, az elmúlt időszakban ez az ügy sok alkotó energiámat emésztette fel. 18 alkalommal voltam a bukaresti DNA-nál, azt az időt sokkal inkább értelmes munkával töltöttem volna el.

Köszönöm mindenkinek, aki ez alatt az időszak alatt támogatott, hitt bennem és hitt abban, hogy tisztességgel és becsületesen végeztem a munkámat. Én azt gondolom, hogy ez az ügy elsősorban nem rólam szólt, hanem arról, hogy valakik meg akarták félemlíteni ezt a közösséget, arról, hogy valakik nem voltak érdekeltek abban, hogy egy székelyföldi város dinamikusan fejlődön, és mindent meg akartak tenni azért, hogy a fejlődést, a lendületet visszavegyék. Ez sajnos részben sikerült, mert nekem is sok energiámat felemésztette ez az ügy, a polgármesteri hivatal alkalmazottaiét is, akik meg voltak félemlítve, ahogyan a vállalkozók is, hiszen egyáltalán nem véletlen hogy nagyon sok közbeszerzésen nem jelentek meg cégek, mert mindenki arra gondolt, hogy aki a sepsiszentgyörgyi önkormányzattal dolgozik együtt, az meg lesz hurcolva.

Sajnos a román törvények szerint nincs lehetőségem arra, hogy jóvátételt kérjek. Mivel vádemelés nélkül megszűntették az eljárást, nem kérhetek kárpótlást vagy más jóvátételt.

Megyünk előre, egy gonddal kevesebb.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Molnar Janos
2019. július 25. 08:38
Sajnos a korrupció-ellenes hadjárat épp úgy hajlamos túlbúrjánzani, mint maga a korrupció. Ismerek olyan esetet, amikor a bukaresti allami cég egyetlen magyarját, és egyben igazgatóját úgy ítélték el jogerősen, hogy nem vizsgálták, az állítólagos "visszaélésből" származott-e anyagi haszna. Nem származott, de ráment az egészsége és az öröksége. Hiába mentették fel első és másodfokon, a bírókat leváltották, míg a harmadik bíró értett a szóból és elítélte, meg sem vizsgálva a védelem bizonyítékait. Tudni kell, hogy a román korrupcióellenes hatóság nyomozóinak 40%-a volt szekus. Codruta-Kövesi nem az, de tudja, és kihasználja, hogy a volt szekusok neki elkötelezettek. És nem szeret veszíteni. S mivel mindenki tudja, hogy mindenütt sok a korrupció, nemcsak Romániában, még nőhet is a népszerűsége. Különösen, hogy nagyon vékony a határvonal a legális lobbizás és az illegális korrupció között. Amíg így lesz, maga a rendszer generálja a gonoszt és a fenyítőt egyaránt.
flesh ripper
2019. július 24. 17:40
A SZAROLÁHOK, TEHETSÉGÜK SZERINT NYÚJTJÁK A LEHETŐ LEGJOBBAT MAGUKBÓL.
TAVIROZSA
2019. július 24. 15:45
Ennyit a DNA-ről, Kövesiről és a híres román jogállamról ! !
LPJ52
2019. július 24. 15:17
Magyarország,vagy a Fidesz pártcsalád miért nem kezdeményez vizsgálatot a romániai jogállamiság témájában?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!