Jobban tudják

2019. június 14. 16:42

A törvénymódosítás a tanulókörökben vagy az otthon tanuló gyerekeket terelné vissza az akolba.

2019. június 14. 16:42
Juhász Dániel
Népszava

„Ezt nem lehet hagyni. »Össztársadalmi érdek, hogy a gyerekek iskolába járjanak és végzettséget szerezzenek« – érvelnek azok, akiknek az egyik legelső oktatási intézkedése az volt, hogy a tankötelezettséget 18 évről 16-ra csökkentsék. Nincsenek szakértői viták. Nincs se beválási, se hatástanulmány. Nem baj, a magántanulói jogviszony jövőre megszűnik, mindenféle előzetes figyelmeztetés, egyeztetés nélkül. Legalábbis a kormány ezt tervezi. Az erről szóló javaslat már az Országgyűlés előtt van. 

A törvénymódosítás a magániskolákban tanulókat egyelőre békén hagyná, a tanulókörökben vagy az otthon tanuló gyerekeket terelné vissza az akolba. De nem baj, akik nagyon rászorulnak, kérhetnek egyéni munkarendet. Feltéve, ha lesz elég pedagógus, aki »egyéniben« tud (képes) foglalkozni velük. Ha nem lesz? Hát, az pech. Majd csak túlélik valahogy. Ha máshogy nem megy, majd lepapírozzák. Csak a statisztika mutasson jól, a többi nem számít. 

Gyerekek ezreinek az életével játszadoznak. Már megint. Mert a kormányban ugye mindent jobban tudnak. Jobban tudják, mire van szüksége a gyerekednek. Egyentankönyv meg tízparancsolat. Decemberben húsvéti csokinyuszi Mikulásnak csomagolva. A nagyinak meg egy zsák szottyadt krumpli, hogy következő alkalommal is az unokája jövője ellen szavazzon. De legalább nincsenek migráncsok.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
duhle78
2019. június 16. 04:21
Bámulatos, h egy - pártállástól függetlenül - sokakat érintő ügyet sikerült ennek a nyomoréknak ilyen színvonalra porlasztania. Jó, mondjuk politikai újságíróktól ne várjon sokat az ember. Egyik oldalról sem. (Tisztelet a nagyon kevés kivételnek.) Eladták ők már régen a lelküket a manipuláció ördögének - ennek pedig megvan a következménye.
qwrtzq
2019. június 15. 14:31
a ballibek szeretnek úgy beszélni, mintha legalábbis aki 16 évesen már stabilan iskolakerülő és általános iskolás, azt a gonosz orbán viktor személyesen rángatja ki a debreceni egyetem orvostudámányi karáról, szigorúan faji alapon
balbako_
2019. június 15. 10:26
Aki 16 éves koráig nem tanult csak bukdácsolt az 17-18 éves korára megtáltosodik és összevontan elvégez két egyetemet is ezalatt a két év alatt. Csak ennyit kell elhinnünk.....
józan paraszti ész
2019. június 14. 23:19
A történet ettől kezdve hiteltelen: "Egyszer csak az anyukáért rendőrök jöttek és bilincsben vitték el" Ez nem rendőrségi ügy. Nem bűncselekmény. Nem tudom mi igaz az egészből, nem hiszem, hogy a "magántanuló" intézmény megszüntetésre kerül. Lehet, hogy a szabályozása változik. Amit valószínűsítek, hogy egy libsi firkász olvasott/halott valamit, nem tudta értelmezni és az Orbán gyűlöletével kiszínezte, ez lett a cikk. A fan-klubja (népszava - meddig maradhat ez a név?) tud tüzet okádni és meg van a hétvégi kielégülésük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!