Az előválasztási kampány elején is leültem Gyurcsány Ferenccel

2019. június 29. 10:30

Nem vagyok haragtartó, fontosnak érzem a személyes kommunikációt.

2019. június 29. 10:30
Karácsony Gergely
Karácsony Gergely
Népszava
„Gyurcsány Ferenc azt mondta, »pokolian jó« beszélgetésen vannak túl. Ön is jellemezné a diskurzust?

A pokolian jó furcsa szókapcsolat, de valóban jó volt. Nem vagyok haragtartó és fontosnak érzem a személyes kommunikációt, nem utolsósorban azt, hogy célirányosan közelítsek a problémákhoz és a megoldásokhoz. Az előválasztási kampány elején is leültem Gyurcsány Ferenccel, és azt mondtam neki: megnyerem az előválasztást, és azért jövök majd vissza, hogy gesztust gyakoroljak. Az elnök úr akkor máshogy gondolta. A budapestiek döntése viszont egyértelmű volt, és nem hagyhatjuk, hogy bármilyen apróságon elmenjen Budapest helytartója leváltásának, a főváros visszafoglalásának esélye.

Mit kér Kálmán Olgától és Kerpel-Fronius Gábortól? Mindenkinek mondják el, hogy szavazzanak önre?

Ennél mindenképpen többet. A jövő héten elküldöm nekik a javaslataimat. Nem »használni« szeretném őket, hanem közösen dolgozni velük, ahogyan a budapestiekkel is, hogy együtt valósítsuk meg a célt. Mindannyian élő, élhető, szabad fővárosban akarunk élni.

Kerpel-Fronius Gábor felajánlotta, hogy közvetít ön és Puzsér Róbert között. Él a lehetőséggel?

Kevéssé reménykedem. Elvileg egyébként nem is kellene segítség, mert húsz éve ismerem Robit, de már letettem arról, hogy valaha is együtt dolgozzunk. Sokáig hittem ebben. Puzsér Róbert kampányából azt lehet kiolvasni, hogy az elmúlt 9 év leépülésének és Budapest rossz irányba tartásának nem Tarlós István oka, hanem én. Lehet, hogy nincs benne rossz szándék és nem veszi észre, mi történik körülötte, de ha marad ezen a vonalon, a Fidesz játékszere lesz.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agricola
2019. július 01. 08:54
Karácsony Gergelynek ha Gyurcsány azt mondja: Üljön le! Akkor Karácsony lefekszik.
makapaka2
2019. június 30. 11:18
Nincs olyan dolog, amit meg nem tenne Karigeri a hatalom reményében.
Bokros Birka
2019. június 30. 08:57
Na akkor most játsszunk el mi is a számokkal, mint a drága ellenzék szokott. 2014-es adat szerint, ami nem igazán változik vagy ha igen, akkor nem jelentős mértékben a hibahatáron belül van. Tehát Budapesten szavazati joggal rendelkezők száma 1 402 371 választópolgár. Ebből nagyon jó indulattal szavazott az ellenzéki előválasztáson 69000 választópolgár. Az eredmény 4,92 % , na ennyien kíváncsiak az ellenzékre ma Budapesten, ha így haladnak be sem jutnak a fővárosi önkormányzatba. :D A tények makacs dolgok kérem!
Bokros Birka
2019. június 30. 08:25
Most is leülhetnétek egy tíz évet együtt, valamelyik fegyenc intézetben. :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!