Nem enged a Zöldek nyomásának az AfD

2019. június 19. 08:14

Türelmesen tovább kell érvelnünk a zöld dogmákkal szemben, a klímapánik pedig alább fog hagyni. Interjú.

2019. június 19. 08:14
Jörg Meuthen
Magyar Hírlap

„A szászországi Görlitzben vasárnap tartották a polgármester-választás második fordulóját, és a Kereszténydemokrata Unió (CDU) csak a Zöldek és a baloldal támogatásával tudta megakadályozni az AfD-s jelölt győzelmét, ráadásul az AfD jelenleg a legnépszerűbb Szászországban és Brandenburgban, ahol ősszel tartományi választásokat tartanak. Mire számít?

A szászországi AfD minden valószínűség szerint a legerősebb pártnak bizonyul majd szeptemberben. A görlitzi polgármester-választás megmutatta, hogy a CDU nem habozik összeállni a radikális baloldallal sem, hogy megszerezze a hatalmat. Ez biztosan káros lesz a CDU-ra, amit továbbra is széles körben tartanak konzervatívnak. Nem hiszem, hogy a CDU jelenlegi vezetése sokáig fenn tudja tartani ezt a pozíciót, hiszen elriasztja a maradék konzervatív szavazóit is. Szóval emiatt optimistán látom az AfD kilátásait.

 

Keleten jól szerepelnek, nyugaton azonban kisebb a befolyásuk. Mi a stratégiájuk a nyugati tartományokban? Bezöldülnek talán, ahogy az ifjúsági szervezetük javasolta?

A Zöldek radikális dezindusztrializációs törekvéseit továbbra is határozottan el kell utasítanunk. A tudomány még nem jutott végleges konklúzióra a klímaváltozással kapcsolatban, a Zöldek pedig olyan javaslatokat tesznek, amelyek köszönőviszonyban sincsenek a valósággal, és károsak Németország gazdasági bázisára nézve. Most vagyunk a zöld hullám tetőzésénél. Türelmesen tovább kell érvelnünk a zöld dogmákkal szemben. A mi álláspontunk végül is intellektuálisan megalapozott, a klímapánik pedig alább fog hagyni. Ha ragaszkodunk az alaposan átgondolt álláspontunkhoz, az előbb vagy utóbb meghozza az eredményét, még nyugaton is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!