Szlovénia
ÉLŐ
Dánia

Čaputová köztársasága

2019. június 18. 13:55

Utoljára Göncz Árpád volt olyan köztársasági elnök, aki így szólt volna országának polgáraihoz.

2019. június 18. 13:55
Bauer Tamás
Facebook

„Valami ilyesmit mi is elmondhatunk: utoljára Göncz Árpád volt Magyarországon olyan köztársasági elnök, aki olyan hangon beszélt országának polgáraihoz, mint most Čaputová.

Hosszasan sorolhatnám a beszéd szebbnél szebb részeit. Más világ ez, mint Orbán Kövér, Áder és társaik világa. Egy felvilágosult európai demokrata jelenik meg minden mondatában. Egyetlen dolgot emelek csak ki most, amely összefügg a kisebbségi nyelveken elmondott köszönömmel. Čaputová nem a »szlovákokhoz« szól, hanem polgártársaihoz (»spoluobčania, spoluobčianky«), amiben benne vannak az ország nem szlovák nemzetiségű lakói, viszont nincsenek benne a külföldön élő, nem szlovák állampolgárságú szlovákok.

Tudjuk, a magyar állam fideszes vezetői úgy szólítják meg azokat, akiket megszólítanak, hogy »magyarok, határon innen és túl«. Ez utóbbi felel meg a Fidesz államfelfogásának: az orbáni alaptörvény és választójogi törvény a magyar államot etnikai alapra helyezte. Ma már ott tartunk, hogy ezt az ellenzékiek többsége is magától értetődőnek tekinti. ”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2019. június 19. 15:44
Na menjél csak ki Szlovákiába seggfej és nézd meg hány magyar feliratot látsz a Felvidéken! Aztán ha hazajöttél megbeszéljük!! Ennyit Caputova meg Göncz köztársaságáról.
Bernard
2019. június 19. 15:30
Te szaralak! Az elvtársaid szétszakították a NEMZETET 8 felé. Téged ha nyolcba vágnának akkor is így lelkendeznél?
nyugalom
2019. június 19. 10:39
Göncz az alpári, méltatlan és olcsó, mindenkit tegező stílusa minden volt, csak nem magyar!
BandiMandi
2019. június 19. 08:39
Van akit a szeretet, van akit a gyűlölet éltet. A blog szerzőjét, úgy tűnik, a zsigeri magyar gyűlölete készteti arra, hogy életjelt adjon magáról. Csak sajnálni tudom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!