Orbán Viktor Európa vírusa

2019. május 10. 07:46

Május 26-án döntenünk kell: Európa, vagy Orbánisztán.

2019. május 10. 07:46
Ujhelyi István
Ujhelyi István
Facebook

„Orbán Viktor nem »Európa DNS«-e, hanem Európa vírusa

Az unió jövője áll szemben a hatalmukat bebetonozó, a közösség szétverésére játszó despotákkal, meg kell óvni Magyarországot az újfasiszta szemlélettől – mondták csütörtöki fáklyás felvonulásukon az MSZP-Párbeszéd politikusai.

Európa jövőjét, a szociális Európa megvalósítását nevezték a május 26-i európai parlamenti (EP) választás tétjének az MSZP-Párbeszéd vezetői csütörtökön, az Európa-nap alkalmából tartott budapesti rendezvényen.
Tóth Bertalan, az MSZP elnöke, az MSZP-Párbeszéd közös listájának vezetője a Szent Gellért téren, a két párt által szervezett fáklyás felvonulás előtt azt mondta: a jövő Európájának nem a multikról, nem a nemzetállamokról, hanem a munkavállalókról, a családokról kell szólnia. Hozzátette: azért küzdenek, hogy a miniszterelnök által aktívan szervezett nacionalisták, populisták ne kerüljenek Európa jövőjét meghatározó helyzetbe. A szocialista politikus szerint az a kérdés, hogy május 26. után az EU az együttműködésről szól-e, vagy a nemzetállamok vezetői ragadják magukhoz a kezdeményezést csak azért, hogy saját országukban bebiztosítsák a hatalmukat. Itt Magyarországon pedig azért, hogy az uniós támogatásokat ellophassák – mondta az ellenzéki párt elnöke.

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke, úgy fogalmazott: »Magyarország európai uniós csatlakozásakor megvalósulni látszott az álmunk, hogy a sajtó szabad működése, szabad választások és az esélyek egyenlősége mellett békében élhetünk, ezt az álmot ellopták tőlünk, a tolvajt pedig Orbán Viktornak hívják«. Szabó szerint Orbán Viktor Putyin bábjaival, szélsőjobboldali barátaival, Salvinivel, Le Pennel, Wilders-szel összefogva az Európai Unió szétverésére tör. Annak érdekében teszi, hogy Oroszország karmaiba lökje a meggyengült közösséget, vagyis Orbán Viktor Európa és Magyarország árulója – mondta. Hogy ezt megakadályozzuk, olyan képviselőket kell az EP-be juttatni, akik szembe mernek szállni a Putyin-csatlósokkal – hangsúlyozta. 

Ujhelyi István szocialista EP-képviselő szerint 80 éve éppen az akkori Orbánok politikája vezetett a második világháborúhoz, amelynek 52 millióan estek áldozatul. Ezért nem hagyhatjuk, hogy újra behozzák az újfasizmust Magyarországra és bárki Európa-ellenes politikát folytasson a magyarság nevében – figyelmeztetett. »Május 26-án döntenünk kell: Európa, vagy Orbánisztán« – mondta a politikus.

Tüttő Kata szocialista EP-képviselőjelölt szerint az EU ma már több mint egy békeszövetség, több mint egy kereskedelmi szövetség és több mint a nemzetek szövetsége. Ez ma az európai polgárok, az európai emberek szövetsége a jólétért, a biztonságért és a jövő generációjáért – fűzte hozzá.

Karácsony Gergely, aki több baloldali párt főpolgármester-jelöltje, a Párbeszéd társelnöke azt mondta: arra szövetkeztek, hogy a többséget támogassák az oligarchákkal, a »ner-lovagokkal«, vagyis a kiváltságosokkal szemben. Mint mondta: »Orbán Viktor nem Európa DNS-e, hanem Európa vírusa. Most fog eldőlni, hogy Európa immunrendszere elég erős-e ahhoz, hogy legyőzze ezt a vírust«.

Karácsony szerint az októberi önkormányzati választásokon »vissza kell foglalni városainkat és falvainkat a kiskirályoktól«. A zsarnoki politikát mindig a nagyvárosok rúgják le elsőként magukról. Így lesz ez Budapesten is - mondta a főpolgármester-jelölt. A demonstráció keretében a résztvevők piros luftballonokkal és fáklyákkal a kezükben a Szent Gellért térről a Fővám térre vonultak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 161 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kitiltott
2019. május 12. 12:39
Újhelyi faszkalap európa liberál8s köcsöge.. Gyurcsányi barátnője is volt ..de lehet hogy ma is az..
tolan
2019. május 12. 10:40
Te büdös paraszt, kalácsképű szőregi bunkó! Még az európai parlamentben is rühellnek téged, mert az ottani képviselők között nincs még egy olyan féreg, aki annyiszor feljelentette volna saját országa kormányát, mint te! Ha az az öt gyerek, akit nemzettél is olyan tapló lesz, mint te, akkor a legjobb, ha az egész pereputtyoddal elköltözöl Észak-Koreába rohadt fakérget zabálni. Ott aztán agyalhattok azon, hogy milyen ország is Orbanisztán, te fakéreg zabáló...
Vén Csataló
2019. május 12. 00:03
Egyszerűen senki vagy újhelyi. Érted? Egy senki.
kerekes
2019. május 11. 16:52
Malacképű Újhülye, tőlünk 4 x-et kap a Fidesz!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!