A halálbiznisz vámszedői

2019. május 24. 10:05

A kapitalizmus szelleme nem értelmez olyan fogalmakat, mint a szeretet, a törődés vagy a méltányosság.

2019. május 24. 10:05
Puzsér Róbert
Puzsér Róbert
Facebook

„Sokáig haboztam, hogy meg merjem-e osztani az alábbi képet. Félek, hogy Bayer Zsolt azonnal levonja belőle a nyilvánvaló tanulságot, hogy Európa és a nyugati civilizáció válságban van, ebből a helyzetből pedig az egyetlen kiút, ha Orbán Viktor meg a veje annyit lop, amennyi csak az offshore-számláikon elfér.

Ugyanakkor lehetetlen nem megijedni a halálbiznisz gátlástalan vámszedőitől, amint csőre töltött golyóstollal kerülgetik az atomizált fogyasztói társadalom elidegenedett és magányos öregjeit, kiknek szívében és ölében háziállatok vették át az unokák helyét. Mekkora pénz lehet ebben, ha a televíziós reklámok már nemcsak biztosításra és gyorskölcsönre akarnak rávenni, hanem arra, hogy a síron túl is gondoskodj a kis kedvencedről, vegyél neki otthont és szeretetet, mert ha meghaltál, tudhatod: senki nem lesz, aki befogadja.

Csak egyet nem tudok elképzelni azokról, akik öregeket ijesztgetnek a halálukkal meg a háziállatuk sorsával: hogy bármilyen élőlényt rájuk lehet bízni. Attól tartok, hogy a profitelvárások nem teszik kellően érdekeltté az üzletágat, hogy a gondozásra szánt macskák életének minőségét és kilátásait valóban biztosítsák. A kapitalizmus szelleme nem értelmez olyan fogalmakat, mint a szeretet, a törődés vagy a méltányosság. Előbb bíznám a macskámat egy rokonszenves idegenre, mint ezekre a sírgödör peremén üzletelő gazemberekre.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jottányi
2019. május 25. 03:29
Csak nem?
Minnie
2019. május 24. 23:56
igazi proli-bolsevik tempó
néhai Ch.Pilot
2019. május 24. 14:15
"A kapitalizmus szelleme nem értelmez olyan fogalmakat, mint a szeretet, a törődés vagy a méltányosság." Ezeket a fogalmakat betegünk, szarér'-hugyér' Puzsér, az értékrendnélküliség érdemes művésze sem képes értelmezni. Mint ahogy a rágalmazás fogalmát sem, ezért meri leírni, hogy Orbán és a veje lopnak.
harcimarci
2019. május 24. 13:51
Nekem ne moralizálgasson egy olyan erkölcsi nulla, aki Gyurcsányék felemelt mutatóujjára becsicskult , két hetes moratóriumot hirdetett a korrupt Karácsonnyal szemben. A régi szoci trükköknek köszönhetően befagyott a parkolási ügy , azóta is minden egyes nap 1 milliót veszít Zugló. Az orra előtt van a korrupció, de Puzsér Robespierre, a közjólét ujdonsült harcosa macskás plakátotokról elmélkedik és orbánozik. Terel és mellébeszél. a végén még ráébred, hogy a szociális Európa... Csak az a bökkenő, Robi, hogy itthon és Európában azok hirdették meg, akik kormányon a piacgazdaság kíméletlen megvalósítói voltak és azt is akarják fenntartani, csak új csomagolásban... Beálltál a sorba , Puzsér , amúgy független módra és csak azt a célt támadod, amit megengednek neked. korrupciós témaként javasolnám a nagy hallgatás ködébe burkolt négyes metrot és a nagyot mondó Dobrev Klára az Interpool által körözött bolgár milliárdossal való kapcsolatát és mentelmi jog mögé menekülését. Vagy a sikkasztással éppen bíróság előtt álló Czeglédi Csaba mentelmi ügyét. Ha szociális érzékenységedet fedezted fel magadban, akkor meg a Szeviép károsultak ügyét hoznám fel ,de minek, ezekkel működsz együtt, Robi....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!