Fáj Webernek, hogy Orbán már nem támogatja?

2019. május 08. 13:17

Lehetséges, hogy a magyar kormánypárt az európai politika perifériájára kerül.

2019. május 08. 13:17
Magyari Péter
444

„Orbán Viktor hétfőn közölte, hogy megváltoztatta véleményét, és már nem támogatja Manfred Weber néppárti jelöltet, hogy a bizottság következő elnöke legyen. Továbbá öt napon belül találkozott az új jobboldali frakció verbuválásán dolgozó két pártelnökkel, Matteo Salvinivel (Liga, Olaszország) és Heinz-Christian Strachéval (Szabadságpárt, Ausztria), akikkel az EP-választás utáni együttműködés lehetőségeiről egyeztetett.

A Fidesz és Orbán legújabb politikai manőverezésének három kifutása lehetséges: 

  • a magyar kormánypárt az európai politika perifériájára kerül, 
  • vagy hidat ver a néppárt és a tőle jobbra állók között,
  • vagy a külső szereplők váratlan húzásai miatt a néppártnak elég fontos lesz a Fidesz ahhoz, hogy mégis kibéküljenek. 

Az esélyek valószínűségét a fenti sorrend tükrözi. ”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Biivisz
2019. május 09. 23:26
"Lehetséges, hogy a magyar kormánypárt az európai politika perifériájára kerül." Erről álmodoztam 2010 áprilisa óta! És mantrázzátok folyton,hátha igazzá válik. Közben épp most találkozik Amerika elnökével. Na jó, jó! De ezután mosmár aztán télleg perifériára kell kerülnie - igaz-e?
Box Hill
2019. május 09. 20:31
"Lehetséges, hogy a magyar kormánypárt az európai politika perifériájára kerül. " Nem, hogy lehetséges, egyenesen szükséges egy halmaz hülyének a perifériáján lenni.
Karakter
2019. május 09. 20:27
"Lehetséges, hogy a magyar kormánypárt az európai politika perifériájára kerül." Kedves Magyari Péter! Maga annyira biztos a dolgában, hogy kérném a fent említett felsorolás első mondatát a választások után hosszasan elemezze!
néhai Ch.Pilot
2019. május 09. 00:05
"a magyar kormánypárt az európai politika perifériájára kerül," Ez a mondat a hét vicce. Európában ma szinte kizárólag Orbánról illetve a Fideszről szól a politika. Vagy el akarják veszejteni, vagy elnyerni a támogatását (csatlakozását). Ha ez a periféria, nem tudom, mi lehet a központban? :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!