Török béka

2019. május 08. 11:16

Erdogan nemcsak nem szokott, de nem is képes veszíteni.

2019. május 08. 11:16
László Dávid
Népszava

„Hiszen a demokrácia már csak így működne: még a 16 milliós Isztambulban is dönthet akár egyetlen szavazat. Emlékezhetne rá Erdogan is: 1994-ben maga is cérnavékony többséggel, alig három százalékkal nyert. Az elnöknek persze azzal aligha lett volna baja, ha a kormányzó Fejlődés és Igazságosság Pártjának (AKP) jelöltje, Binali Yildirim végez az élen néhány ezer szavazattal. Akkor a demokrácia bajnokaként tetszelegve hordta volna le mindennek a csalást kiáltó és ismétlést követelő ellenzékieket.

Most kiderült, hogy Erdogan nemcsak nem szokott, de nem is képes veszíteni. Fél, mert tudja, hogy több forog itt kockán, mint egy polgármesteri pozíció. »Ha elveszítjük Isztambult, elveszítjük Törökországot« – figyelmeztetett az egykori főpolgármester, és megijedt saját jóslatától. Megrettent, hogy ha Heródes módjára nem végez még »csecsemőként« Ekrem Imamogluval, a köztársaságiak országszerte is egyre népszerűbb politikusával, talán idővel túl nagyra nő, és ahogyan egykoron ő tette, a város éléről egészen az ország vezetéséig verekszi magát. Ezért aztán elment a falig.

Mikor bedobta az »adut«, hogy a választási bizottság több tagja a 2016-os puccskísérlet kitervelésével vádolt gülenistákhoz köthető – értsd: a gülenisták bankjánál vezettek számlát –, a megválasztott polgármesternek és az országnak is megadta a kegyelemdöfést. A többi már csak formaság.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Viz Elek
2019. május 09. 09:14
Meglehet itt is hasonló reakció várható a NER részéről ha esetleg Tarlós buktázna az ősszel! A fidesz és OV jó tanitvány és ha precedens már van, csak a megfelelő indok szükségeltetik./Gondolom Soros, a migránsok, és a migránspátyolgató hazaáruló ellenzék lesz az./
gacsat
2019. május 08. 14:55
https://twitter.com/Adrian_Hilton/status/1125679774742007808/photo/1
gacsat
2019. május 08. 14:51
Hát, már Törökország is az EU szinvonalára sűllyedt. Addig szavaztatják a népet, amig a "jó" eredmény ki nem jön. Mondjuk az osztrákok en block elcsalták az elnökválasztást.
koronaszepe
2019. május 08. 13:59
Miféle diktatúra az, ahol nyerhet az ellenzék, hangzott a kormánypárti elemzők érve Törökországgal kapcsolatosan. Efféle...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!