A mi ünnepünk is az Európa-nap

2019. május 09. 13:20

A DK iskola- és munkaszüneti nappá tenné a mai napot!

2019. május 09. 13:20
Demokratikus Koalíció
Demokratikus Koalíció
MTI-OS

„1950. május 9-én Robert Schuman francia külügyminiszter javaslatot tett az első és második világháborúban egymás ellen harcoló európai országoknak, hogy a szén- és acéltermelésüket vonják közös irányítás alá. Ez a pillanat volt az, amikor az Európai Unió alapja megszületett, ekkor lépett a nemzetek együttműködésének és a békének az útjára a kontinens. Május 9-ét ezért Európa-napként tartjuk számon Európa-szerte. Idén februárban az Európai Parlament arra ösztönözte a tagállamokat, hogy május 9-ét tegyék munkaszüneti nappá, legyen ez egy Európa-szerte általános, közös szabadnapja minden európai polgárnak.

A Demokratikus Koalíció, mint a legeurópaibb párt, törvényjavaslatot nyújtott be, hogy a május 9-i Európa-nap legyen Magyarországon is iskola- és munkaszüneti nap. A DK által képviselt Európai Egyesült Államok nem csak közös életszínvonalról szól – európai minimálbérről, minimálnyugdíjról és családi pótlékról – hanem közös értékekről, kultúráról is. Ez a nap összeköt egymással minden európait, itt a ideje, hogy május 9. teljes értékű, közös ünnepünk legyen.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
matykox
2019. május 11. 18:43
Hogy ez a banda aljas, azt eddig is tudtuk. De hogy egy ilyen, képzavarokkal teli szaros fogalmazványt képesek kiadni, az szépen mutatja a béka segge alatti szellemi szintet, amin hasalnak.
makapaka2
2019. május 10. 13:37
Azt a napot kellene ünnepnappá tenni, amikor a DK Gyurcsányostól, Dobrevestől eltűnne végleg a politika színteréről egy hatalmas bukás után.
Karbantartó9
2019. május 10. 06:54
Gyurcsány alatt verték a diákok a tanárokat! A DK alatt nem lenne oktatás!
Korrupt Kornél
2019. május 09. 21:16
a ti ünnepetek az, amikor valamit elárulhattok. Eszmét, embert, népet, hazát, földrészt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!