Paks2 maga a nemzetárulás

2019. május 13. 14:45

A bővítés az orosz nemzeti érdekkel van tökéletes összhangban.

2019. május 13. 14:45
Demeter Márta
Facebook

„A miniszterelnök állításával szemben a paksi bővítés nem a magyar, hanem az orosz nemzeti érdekkel van tökéletes összhangban. Egy hazugságra alapozva pályázat nélkül adták oda az oroszoknak a projektet, ezzel mindannyiunk jövőjét kockára téve.

Az energiafüggetlenséghez és a klímacélok eléréshez pedig végképp nem egy fölösleges, drága és veszélyes atomerőmű visz közelebb, hanem a megújuló energiák fejlesztése. Ez a kormány azonban támogatás helyett megadóztatta a megújuló energiákat, csak azért, hogy így védjék a védhetetlen paksi bővítést.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
élettan
2019. május 14. 10:13
Hogyha a drágalátos fejlettnyugat kapta volna pályázat nélkül a projektet, akkor is járna a pofád?
Vakfolt
2019. május 14. 08:44
"a paksi bővítés nem a magyar, hanem az orosz nemzeti érdekkel van tökéletes összhangban" Egy ilyen állítást illett volna alátámasztani. Milyen orosz nemzeti érdekről is van itt szó? Tagadhatatlan, hogy egy atomerőmű megrendelés jól jön nekik, és mint prezentáció a későbbiekben is hasznos számukra. De ez mitől az orosz nemzet érdeke? Továbbá jár hozzá egy hitelkonstrukció is, ami inkább a magyar félnek kedvező, kamata kb ugyanannyi mint az eus hitelé volt. Ellenben jól megnevezhető magyar nemzeti érdekeket lehet felsorolni, energiabiztonság, importtól függetlenedés, kieső magyar kapacitások pótlása. Megújulókból nem lehet ekkora kapacitást gazdaságosan kiépíteni, a bio- massza és gázon kívül a nap és a szél pedig igen hektikus, erről most már le kellene ugrani..
libantkomcsi
2019. május 13. 20:31
Éjjel nem süt a nap és szélcsend van drága, akkor hogyan fészbukkozol ha éppen le van merülve az okostelód?
atila68
2019. május 13. 19:48
Milyen az a "klím" acél?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!