A dugódíjat minél előbb be kell vezetni

2019. április 25. 10:26

Én alapvetően azt szoktam gondolni, hogy csak azért mert valami EU-s kötelezettség nem biztos, hogy jó.

2019. április 25. 10:26
Ungár Péter
Ungár Péter
Facebook

„Én alapvetően azt szoktam gondolni, hogy csak azért mert valami EU-s kötelezettség nem biztos, hogy jó. Én az MSZP-vel vagy a DK-val szemben, nem gondolom, hogy minden, ami EU-s kötelezettség maga a megtestesült tökéletesség, és nem minden feltétlenül jó nekünk, ami Brüsszelből jön. De ha van valami, ami Uniós kötelezettség és jót is tenne nekünk, az a dugódíj.

Évtizedek óta csak a megúszás, a sunnyogás megy a valódi cselekvés helyett. Pedig, akit kicsit is érdekel a budapesti emberek egészsége, tudja, hogy radikális megoldásokra van szükség, mert a helyzet súlyos. A WHO mérése szerint Budapesten a légszennyezettség két és félszerese a biztonságos szintnek, és emiatt évente 8 ezer fővárosi polgár hal meg.

Regnáló főpolgármesterként Tarlós Istvánnak nem volt kellő bátorsága bevezetni a dugódíjat, ami mérsékelte volna ezt a döbbenetes számot. Tarlós István eddig sunnyogott ebben a kérdésben. A mindent megoldó szaki képében tetszelgő főpolgármester minden évben jövőre vezetné be a dugódíjat. Egyszerűen erre nincs többit időnk.

Ugyanakkor úgy látszik, Karácsony Gergelynél és a balliberális oldalnál megtaláltuk az egyetlen EU-s kötelezettséget, amiben ügyeskedni kell, amiben be kell csapni Brüsszelt.

Karácsony Gergely 2025-re teszi a dugódíjat, ráadásul a Republikon Intézet alapján utólagos népszavazáshoz kötné a bevezetését. Fura kijelentések ezek egy magát zöldként meghatározó politikustól. Érthetetlen kijelentés annak az oldalnak a jelöltjétől, amelyik a populizmus elleni harcban forrasztja újra megújuló identitását. Mi ez, ha nem populizmus? Rákölteni többmilliárdot egy rendszer kiépítésére és utána megszavaztatni? Melyik EU-s kötelezettséget akarja még a balliberális oldal népszavazáshoz kötni?

Nekünk viszont nincs hova hátrálni. A dugódíjat minél előbb be kell vezetni, és már évekkel ezelőtt el kellett volna kezdeni ennek az előkészítését, hogy ne büntetésként, hanem fejlesztésként éljék meg ezt a fővárosiak. A gyalogosok miatt, az autósok miatt, és mindenki miatt, aki évekkel él rövidebb ideig a légszennyezettség miatt Budapesten, mint ha nem itt lakna. Az LMP felelős politikai közösség és ezért támogatja Puzsér Róbertet, mert neki van töke beleállni a dugódíj bevezetésébe. Mindannyiunk érdekében.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2019. április 25. 22:45
Miért, Petra? Pénzért akarsz dugni?
Harangláb
2019. április 25. 21:00
A dugódíjat is, meg persze a részegen mások sátrába bújó díjat is!!!
Természetes Orbánizmus
2019. április 25. 20:56
Dugódíjért követelődző buzi ilyen a libsi humor?!
antioxi
2019. április 25. 20:39
Jól hallottam: Ma Ungár bevallotta (coming out), hogy buzi?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!