Nem a legszegényebbek jönnek

2019. április 15. 07:11

Be kell látni, hogy a migráció legális formája sem a terrorveszélyt, sem a közbiztonsági kockázatokat nem csökkenti. Sőt! Interjú.

2019. április 15. 07:11
Orbán Balázs
Orbán Balázs
Demokrata

– A két tervezett karaván ugyan Németországba tart, de úgy tűnik, útjuk Magyarországon keresztül vezet. Aggódhatunk?

– Aki biztonsági kérdésekkel foglalkozik, annak teljesen egyértelmű, hogy minden, ami Törökországban és Görögországban, illetve az úgynevezett balkáni migrációs útvonalon történik, az direkt módon érinti hazánkat. Noha a balkáni útvonal már évtizedekkel korábban is létezett, a 2015-ös nagy vándorlási hullám legfőbb tanulságaként is ezt szűrhettük le. Erről ma már keveset beszélünk, de Magyarország a maga részéről korábban is kézben tudta tartani a helyzetet. Köszönhetően annak is, hogy tradicionálisan magas volt az idegenrendészeti őrizetbe vett bevándorlók aránya, ezért a migránsok mindaddig igyekeztek hazánkat elkerülni, amíg Brüsszel elő nem írta számunkra az addigi szigor enyhítését. Így éppen 2014–2015 fordulóján tranzitországgá váltunk, ez az állapot pedig csak a fizikai és jogi határzár létrehozásával szűnt meg 2015-ben.

– Brüsszel azt próbálja elhitetni a köz­véleménnyel, hogy ha legálissá tesszük a migrációt, akkor egy csapásra megszűnik annak minden negatív kísérőjelensége, ideértve a terrorizmust és a bűnözés növekedését is?

– Ez az elképzelés teljes nonszensz. Mi különbség van a végeredményt tekintve aközött, ha ugyanaz az ember a zöldhatáron vagy a repülőtéren keresztül érkezik? Az érkezés módja mit sem változtat a jelenség szociokulturális alapjain: az ideérkezők integrációs képessége ugyanúgy alacsony, a munkaerőpiaci elhelyezkedési esélyeik rendkívül korlátozottak, valamint a képzettségi szintjük is változatlanul alacsony marad. Be kell látni, hogy a migráció legális formája sem a terrorveszélyt, sem a közbiztonsági kockázatokat nem csökkenti. Sőt!

– Szaloniki kapcsán is elesett emberekről, élhetetlen körülményekről beszél a liberális média, de a karavánok megint a legmodernebb kommunikációs eszközökkel szerveződnek!

– Egy tábor sosem leányálom, ezt magam is láttam korában. Mindenkivel humánusan kell bánni, ugyanakkor valós dilemma, hogy ha luxuskörülményeket biztosítunk, akkor az még több embert vonz. A táborlakók viszonylag jó ruházata és a náluk lévő telekommunikációs eszközök is ismert dolgok. A migrációs szakirodalom is leírta, hogy akik jönnek, azok nem a legszegényebbek közül valók.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyaloggos
2019. április 15. 15:12
NEM HÁT! "Nem a legszegényebbek jönnek" NEM kevés pénz - ottani viszonyokat illetően sok - kell ahhoz, hogy elinduljanak, pláne az embercsempészekkel!
bispora
2019. április 15. 11:00
Csak félve merem megjegyezni, hogy nagyon félre lett tájékoztatva. Csatolnám a hivatalos svéd statisztikát a legsúlyosabb erőszakos bűncselekmények számáról (emberölés, nemi erőszak) az elmúlt tíz évből. Ha egaliter liberális szemét a grafikonokra veti, még maga is láthatja milyen aggasztóak a trendek 2015-óta... Például a vikingeknél a gyilkosság miatt elhunytak száma és százezer lakosra vetített rátája bizony meghaladja a magyar adatokat: 2017-ben 113 áldozat volt náluk és 92 nálunk https://www.bra.se/bra-in-english/home/crime-and-statistics/murder-and-manslaughter.html https://www.bra.se/bra-in-english/home/crime-and-statistics/rape-and-sex-offences.html
Vadakat terelő juhász
2019. április 15. 09:28
"A két tervezett karaván ugyan Németországba tart, de úgy tűnik, útjuk Magyarországon keresztül vezet. Aggódhatunk?" Nincs ok aggodalomra mert fasz news volt az egész. Ha jönnének is nem Magyarország felé jönnének. Nincs az a hülye migráns aki olyan országon keresztül szeretne menekülni, ahol különböző atrocitásoknak vannak kitéve a kormány és az őket támogató vadak részéről. 2015-z képest 93 százalékkal csökkent a menekültek száma.
vendelin
2019. április 15. 09:10
A liberális visszhangkabin egyik kedvenc kifejezése az úgynevezett "kriminalizálás". Azzal, hogy legálissá tennék a migrációt, az ő világukban dekriminalizáció történne. Ennyi erővel "dekriminalizálható" lenne a betörés, a lopás vagy a nemi erőszak is, hiszen a legálissá tételével egy csapásra megoldhatók lennének ezek a problémák. Megjegyzem, a drogliberalizáció hasonló "logikán" alapul.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!