Régen szerintetek könnyebb volt?

2019. április 26. 09:52

Miért féltek?! Nincs háború, nincs éhínség, semmi nem ad okot arra, hogy lemondjatok a gyermekáldásról.

2019. április 26. 09:52
Molnár Csanád
SHE

„Mi még tudtuk, hogy mi az a boldogság, mert nem az anyagi dolgoktól tettük függővé, mint a mostani generáció. Tudod, mi volt meg nekünk régen, ami nektek még nincs, de remélem meglesz!? A magunkba és az egymásba vetett hitünk.

Mi még bíztunk az erőnkben, pedig egyáltalán nem volt kiszámítható a jövőnk. Akkor esett szét és alakult át a világ, egymás után szűntek meg az addig biztosnak gondolt munkahelyek. Ám mi csak arra figyeltünk, amit éreztünk: a szerelemre és a szeretetre. Egymás kezébe adtuk a sorsunkat, bízva abban, hogy a másik soha nem él vissza ezzel.

Mi nincs meg nektek, amitől boldogok lehetnétek? Egészségesek vagytok. Van jól fizető állásotok, saját lakásotok, ami ugyan »csak« kétszobás és nem elit környéken van, de a tiétek és ráadásul tehermentes. Nincs mitől félnetek, mégsem hallok mást a szátokból, mint panaszt és rettegést a jövőtől.

Miért nem mertek bízni magatokban? Nem kell, nem lehet és nem is szabad mindent előre tudni, és nem szabad mindenbe csak akkor belevágni, amikor ti uraltok minden körülményt!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
panyigai péter
2019. április 27. 08:42
"Nincs háború, nincs éhínség..." De, van. Főleg pedig lesz. Nálunk is.
Zsaturnuzs
2019. április 27. 00:57
Az életet továbbadnunk emberi kötelesség. A gondoskodást és a szeretetet a szüleinktől kapjuk, a gyerekeinknek adjuk tovább. Ennyire egyszerű az élet alapja. Lehet tagadni az igazságát, ki lehet bújni e kötelesség alól, de aki ezt teszi, megtagadja saját emberi mivoltát. Sújtsa őt a közösség megvetése. Akinek egészségi okból nem lehet gyereke, pedig szeretne, az viszont megérdemli mély együttérzésünket.
Mutimi
2019. április 26. 20:51
Egyszer megkérdeztem dédanyámat, miért vállalták nagyapámat épp akkor, hiszen háború volt. Azt válaszolta azért, mert akkor voltak fiatalok. Öregnek is szép, derűs emberek voltak. Volt miért élniük.
Greffiti
2019. április 26. 15:43
Két gyermeket neveltem fel egyedül! Mindkettő jogi egyetemet végzett! Életem legjobb befektetése volt, mind öröm szempontjából, mind anyagilag. Idős korom biztonságát, nyugalmát, örömét nekik köszönhetem! Akinek nincs gyermeke, úgy múlik ki a világból, mint a gaz az árok szélén. Három kislány unokám van, ha holnaptól nem lennék, ők már akkor is mesélnének a nagyiról a gyermekeiknek. 62 éves vagyok, de még 100 évig "élek" az unokáimban tovább!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!