Szabadon

2019. április 10. 10:12

A kormánynak kell a rabszolgatörvény, az Ab pedig szabadon dönt.

2019. április 10. 10:12
Markotay Csaba
Népszava

„Tartalmilag egyelőre nem tudjuk, alkotmányos-e a jogszabály (sokaknak erős kétségei vannak), de most kiderült, hogy az elfogadás technikai része közjogilag rendben volt. Azon az ülésen, ahol a képviselői padsorokból vezették a tanácskozást, nem volt ellenzéki jegyző, és szavazókártyák nélkül is lehetett voksolni, magyarán csak az nem nyomott gombot más helyett, aki nem akart.

Ez utóbbival kapcsolatban egészen érdekes okfejtés ékezett az Ab-tól. Eszerint azért nem kifogásolható az eljárás, mert a képviselők maguk felelősek azért, hogy ne szavazzanak más helyett. Ilyen alapon azt is mondhatták volna, hogy a betörő (jogsértő) maga felel azért, hogy ne tűnjön el semmi abból a lakásból, ahová belépett, vagy ha mégis eltűnik, az nem jogsértés. Előkerült továbbá az indoklásban, hogy a csipkártya megléte sem zárja ki, hogy valaki más szavazzon az adott képviselő helyett. Magyarán: azért nem probléma az azonosító kártya hiánya, mert ha van, akkor is szavazhat más, tehát az sem gond, ha nincs.

Nem lepődtünk meg az Ab döntésén, ahogy azon sem, hogy ezt a kérdést nem parkoltatták évekig, mint a civiltörvényt vagy a lex CEU-t. Kampány van. A kormánynak kell a rabszolgatörvény, az Ab pedig szabadon dönt. De érdemes Goethe-t idézni: »Senki nem lehet jobban rabszolga, mint akivel elhitetik, hogy szabad.«”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Korrupt Kornél
2019. április 10. 21:32
de ennyi ballibsi idióta még mindig nem érti, a drága imádottjuk brüszeli idióták 416 órát irányoztak elő. Miért nem ott reklamálnak? Vagy perlik be Orbánt, hogy csak 410 et iktatott törvénybe!
tango47
2019. április 10. 14:24
Nem tűnt fel a posztolónak, hogy az AB EGYHANGÚLAG utasította el a panaszt? Számomra viszont az elutasítás mellett szinte fontosabb, hogy az AB szerint az obstrukció nem egy járható út a parlamenti politizálásban.
Kanóc
2019. április 10. 13:19
"érdemes Goethe-t idézni: »Senki nem lehet jobban rabszolga, mint akivel elhitetik, hogy szabad.«” És milyen igaza van neki! Ezekkel a hülyékkel a progresszív értelmiség+Gyuri bácsi hálózata + egy rakás identitásnélküli karrierista faszkalap már rég elhitette, hogy szabad emberek, hogy a szabadság az ingyen van, az csak úgy az ölükbe esik - pontosabban az állami vezetés megajándékozza őket ilyesmivel. És hogy nem kell tenni érte semmit. És csak írogatják a beteges hülyeségeiket nap mint nap, gyávaságukból és sunyiságukból csinálnak politikai termékeket, nemi eltévelyedéseikből européer értékeket, bolondokházát a demokráciából és gátlástalan primitívséget a szólásszabadságból. Fejlődni nem akaró lusta desznyók ezek a libsik, akik gyűlölnek mindent, ami a szabadságról szól és mindenkit, aki tudja, hogy az kemény munka árán is csak kompromisszumokkal megélhető, de belül viszont akár korlátlanul. Nyavalyás kretének könnyeitől és nyálától csöpög az Agóra, jó lenne már valami nagy eső, ami elmossa ezt a sok szemetet...
kispufi
2019. április 10. 13:17
"Ilyen alapon azt is mondhatták volna, hogy a betörő (jogsértő) maga felel azért, hogy ne tűnjön el semmi abból a lakásból, ahová belépett" Nem, baszki, most a betörők - a füttyösök-síposok-fészbukélőzők-telefontarcbanyomók - tettek feljelentést, amiért minden igyekezetük ellenére sikerült a gazdának megóvni az értékeit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!