Nem, nincs rendben

2019. április 29. 18:07

Nem, nem az ássa alá az ellenzék választási esélyeit, aki szóvá teszi a hibát.

2019. április 29. 18:07
Lakner Zoltán
Lakner Zoltán
Facebook

Nem, nem félreértés. A múlt heti interjúban Bangóné Borbély Ildikó képviselő maga ment bele ebbe az utcába, nem volt provokatív kérdés, ő maga szúrta közbe ominózus megjegyzését. Majd miután pár nappal később bocsánatot kért – a lehetséges leggyengébb, »ha valaki úgy érzi, megbántottam« formulával –, az MSZP egyik legprogresszívebb és legbátrabb politikusa maga viszi tovább az ügyet, hangsúlyozva kampányfőnöki minőségét, beletolva ezt az egészet hivatalosan is az EP-kampányba. A pártelnök-listavezető kiforgatott szavakról beszél, kiforgatva a szavakat.

Nem, nem igaz, hogy elterelés. Pontosabban, nem a Fidesz tereli el a kampányt a fontos ügyektől, hanem maga a patkányozás. Ennek az egész ellenzék issza a levét. Megjegyzem, a fővárosi patkányirtás súlyos anomáliái önmagában nyertes témát kínáltak az ellenzéknek a fővárosban, most jó eséllyel ezt sem lehet majd többé a Fidesz-választóknak/Fidesz-politikusoknak címzett patkányozás felhangja nélkül megemlíteni. 

Nem, nem igaz, hogy a Fidesznek lehet, másnak nem. Sokan vagyunk, akik minden alkalommal szóvá tesszük Bayer Zsolt és mások brutális mondatait, vagy éppen azt, amikor Orbán nevezi parazitának politikai ellenfeleit. Súlyos, elfogadhatatlan. Amikor ezt kimondjuk, mi is, elemzők is, újságírók is megkapjuk a magunkét, landolnak a postaládánkban a Fidesz-hívek, Fidesz-trollok üzenetei, kiszerkesztenek minket a propagandaoldalakon. Ugyanúgy, ahogy akkor is, amikor az egészségügy, az oktatás, a cigányság, ésatöbbi katasztrofális helyzetéről írunk, vagy amikor a korrupcióról. Nem azért vállaljuk ezt a küzdelmet, hogy aztán másoktól elfogadjuk ugyanezt. Ettől még a Fidesz egy grammal se lesz jobb. Nekünk kell jobbnak lenni.

Nem, nem az ássa alá az ellenzék választási esélyeit, aki szóvá teszi a hibát. Nem »fanyalgunk«, hanem elemzőként, publicistaként leírjuk, mi az a politika, ami nem vezet sehova. Mint ahogy eddig oda vezetett, ahol vagyunk. Ami a sehova. Meglehet, szokás szerint kisebbségben vagyok, de én azt várom az ellenzéktől, hogy másmilyen legyen, mint a kormány. És mielőtt még azzal jön valaki, hogy jó, akkor az elemző mondja meg, mit kellene tenni, én írtam erről könyvet, mások meg cikkek hosszú sorát.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2019. április 30. 20:01
Mint oly sokszor, a fele nem igaz. Nem kell az egyrészt-másrészt duma! Itt állást kell foglalni és nem Bayerre hivatkozni. Néhányan a posztoló oldalán erre már rájöttek: a normálisabbjai.
balbako_
2019. április 30. 02:46
rmészetesen a "budapesti patkányírtás anomáliái" is hazugság Tarlós főpolgármester úr helyre is tette a hazudozókat imígyen https://magyarnemzet.hu/belfold/tarlos-istvan-a-fovarosi-onkormanyzat-megvedi-a-budapestieket-6876089/ Bangőné és az MSZP hülyesége meg még a médiájukban is kiveri a biztosítékot.
cutcopy
2019. április 30. 01:20
"Ettől még a Fidesz egy grammal se lesz jobb" Kitartás elvtárs, végsőkig nyomd a fideszfóbiát, a felmentősereg már úton van, vagy még sem..
1istvan
2019. április 29. 23:48
"Sokan vagyunk, akik minden alkalommal szóvá tesszük Bayer Zsolt és mások brutális mondatait,..." és kevesen aki tótáét vagy hontét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!