A tücsök és a hangya

2019. április 08. 16:10

Száz éve nem volt ennyi makroegyensúly a magyar gazdaságban.

2019. április 08. 16:10
Kiss Gergely
Magyar Nemzet

„Mostanság azonban a nemzetközi környezetben több kockázat is felsejlik. Ide sorolható például az Egyesült Államok és Kína kereskedelmi csörtéje, a brexit körüli bizonytalanság, a dél-európai államok törékeny bankrendszere, a globális államadósság növekedése, a gazdasági bővülés lassulása, de a migrációból fakadó problémákat sem érdemes a szőnyeg alá söpörni.

Visszatérve a tücsök és hangyára, az Orbán-kormányra a mese utóbbi szereplőjének gondossága a jellemező. Olyan tartalékokkal rendelkezik ugyanis az ország, hogy egy jövőbeli válság sem tudja maga alá gyűrni. Ahogy Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke fogalmazott a minap: a hitelesség, a pénzügyi fegyelem, az államadósság csökkenése olyan érték, amelyet nem szabad figyelmen kívül hagyni.

Erről beszélt Patai Mihály, a Magyar Bankszövetség leköszönő elnöke is, aki hamarosan a Magyar Nemzeti Bank új alelnöke lesz. Szerinte úgy készülhetünk fel egy gazdasági lassulásra, hogy az alapvető makroegyensúlyok megvannak a gazdaságban. Erre pedig az elmúlt száz évben nem volt példa.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KannibálTatárÚr
2019. április 08. 22:36
Haát... nem t'om. Mo. gazdasága az autóiparra épül. Márpedig gazdasági válságra az autóipar reagál a legjobban. Az autóvásárlást nem probléma elodázni...
Pelso j.
2019. április 08. 19:50
"Olyan tartalékokkal rendelkezik ugyanis az ország, hogy egy jövőbeli válság sem tudja maga alá gyűrni. " Ócska hazugság.
Mich
2019. április 08. 18:14
A libsik, bolsik és nácik elvesztették a fonalukat, összevissza kóvályogtak, aztán összefostak...
Kopa
2019. április 08. 17:04
Azok a drága lakások? tényleg drágák, de mind elkel. Nosza ,szaladj neki építs olcsó lakásokat. Csak értesz ehhez is!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!