Látszik, hogy az ellenzék még mindig nem vonta le a tanulságot a vereségekből

2019. április 08. 12:09

Az ellenzék újból és újból anélkül vág neki a következő megméretésnek, hogy az előzőnek a tanulságait levonta volna.

2019. április 08. 12:09
Hont András
Hont András
hvg.hu

„A hétvégén hivatalosan is elindult a 2019-es európai parlamenti választás kampánya, huszonnégy párt kezdte meg az induláshoz szükséges aláírások gyűjtését. A törpepártok a jelek szerint levonták az elmúlt kampányok tanulságait: van keresnivalójuk a versenyben. Milliókat kereshetnek. Ám sem erről, sem a tavalyi országgyűlési választás egyéb tapasztalatairól nem sok szó esik, pedig ma van egy éve, hogy harmadszor is kétharmados győzelmet aratott a Fidesz–KDNP.

Az ellenzék újból és újból anélkül vág neki a következő megméretésnek, hogy az előzőnek a tanulságait levonta volna. Ráadásul menet közben zajlik az őszi küzdelemre való felkészülés is: a helyhatósági választásra. Közös lista, előválasztás, egyetlen jelölt és hasonló kifejezések domináltak az elmúlt időszakban (is) az ellenzéki retorikában – e jelszavakban az a közös, hogy mindegyik az ellenzékkel foglalkozik, és még csak véletlenül sem a kormány tevékenységével. Hangoztatásukban pedig megfigyelhető az a motiváció, hogy ki tud népszerűbbet, jobban hangzót mondani a már amúgy is ellenzéki érzelműek körében, míg semmit nem árulnak el arról, hogy ez a kör miként bővíthető.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2019. április 10. 05:53
Viszont a nyugdíjam felét azt levonta, a vereség tanulsága helyett.
Libraman
2019. április 09. 06:53
Te tehetségtelen kis rohadék, decemberben még "forradalmi vezetőnek" képzelted magad! :-)))) Pici darab szar!
Toronyőr
2019. április 08. 23:14
Örökké igét hirdet ez a kis karonülő buzi. Mindenhez ért.
tango47
2019. április 08. 18:18
Az ellenzék, ha levonná a tanulságot - eltűnne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!