10 évig titkos anyag a fóti gyermekek elhelyezéséről szóló döntés?!

2019. március 30. 11:48

Gondoskodjunk róla, hogy ne tudják ezt az ügyet egyszerűen elmutyizni.

2019. március 30. 11:48
Szél Bernadett
Facebook

„10 évig titkos anyag a fóti gyermekek elhelyezéséről szóló döntés?! Olyan nincs, hogy egy gyermekotthon megszüntetése államtitok legyen, pláne nem két hónappal a tervezett bezárás előtt. Közérdekű adatkérésemre elfogadhatatlan választ adtak, indul el az első perem a fóti gyermekotthon ügyében. Mert láthatóan azt hiszi a kormány, azt csinál, amit akar és mindezt titokban, sötétben és csendben megteheti. Gondoskodjunk róla, hogy ne tudják ezt az ügyet egyszerűen elmutyizni, olvassák el a posztot és osszák meg, mi történt már megint. 

Röviden: közérdekű adatkérésben kikértem, hogy az ott élő gyerekeket pontosan hova tervezik vinni – kit, hova, mikor, és mi a szakmai terv. Az EMMI-től az az elképesztő válasz jött, hogy a fóti gyermekek elhelyezése »döntés megalapozását szolgáló adat«, és mint ilyen, 10 évig titkos. Mivel nyilvánvalóan megszületett már a döntés, csak titkolják, pert indítok az EMMI ellen.

És akkor nézzük meg az előzményeket! A minisztérium először két éve megírta nekem, hova viszik a gyerekeket Fót bezárása után, még kormányrendelet is született arról, hogy az új helyszínek kialakítását nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházássá nyilvánítják. Csakhogy például az aszódi helyszín egy düledező romhalmaz, oda se gyermek, sem nád nem költözhet, a többi helyszínre meg várólista van és különben sem tudtak semmit a vezetők. Mi tehát a friss terv? Amióta nyíltan kutakodom, teljes a zavar a kormányzati kommunikációban: az intézményfenntartó azt írta nekem, hogy a fóti gyerekek sorsa »nem közérdekű adat«, az EMMI embere »titkos kormányrendeletről« beszélt, majd színre lépett Fülöp Attila, aki azt állította, »még nincs végleges döntés«. Ezt látva fordultam az emberminisztériumhoz közérdekű adatkéréssel, hogy tiszta vizet öntsek a pohárba – mint mondtam, olyan nincs, hogy egy gyermekotthon megszüntetése államtitok legyen, pláne nem két hónappal a tervezett bezárás előtt.

Két és fél évük volt eldönteni, mi lesz a fóti gyermekekkel – itt a legkiszolgáltatottabb, legsúlyosabb állapotban levő és az áthelyezést leginkább megsínylő gyermekek és gondozóik sorsáról van szó, amivel nem játszhat tovább a kormány! És az álláspontom továbbra is egyértelmű: a gyermekotthon maradjon a gyermekeké!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sgt.ELIAS
2019. március 31. 22:00
" Az EMMI-től az az elképesztő válasz jött, hogy a fóti gyermekek elhelyezése »döntés megalapozását szolgáló adat«, és mint ilyen, 10 évig titkos. " ???????????? Hogyan ?
Lópitzi
2019. március 31. 18:07
Hátvágánygáz Bernadett megint mutyizik. új módszerrel nyitja az ajtókat.
Drugics8
2019. március 31. 12:41
Pár napja elnéztem, ahogy negédes mosolyával és hibás fogsorával várta Krug Emília kérdéseit, hogy nekem ez bőven elég.
alex.leopardi
2019. március 31. 09:19
magácska melyik pártban tevékenykedik,ki választotta meg,hiszen listán jutott be a parlamentbe,csicska kvótanő,ezer körömmel ragadszkodsz a kiváltságaidhoz
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!