Töprengés a Mindenki Magyarországa Mozgalom baromságairól

2019. március 01. 12:00

Hát nem arról van szó, hogy politikai mozgalmat indítanak?

2019. március 01. 12:00
Pozsonyi Ádám
888

„»Vasárnap délután 2-től tartotta zászlóbontó rendezvényét a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM), amelyet Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely független polgármestere hirdetett meg tavaly ősszel.«

Ezt olvastam kávézás közben. Mivel kíváncsi ember vagyok, félretoltam a bögrét, s rákerestem egy kicsit. Pár szemelvény a mozgalom indulásával kapcsolatos irományokból:

»Márki-Zay Péterék 2019-ben is megpróbálják felszámolni az egypártrendszert és a korrupciót Magyarországon« – írta egy korábbi cikkében az Index.

Ezt most nem értem. Hát nem arról van szó, hogy politikai mozgalmat indítanak? Nem arról van szó, hogy ellenzéki pártoknak üzenget mindenfélét az összefogásról? Döbbenet.

Kisgyerekkoromból emlékszem egy jelenetre. Még általánosból. Álltunk a trolibusz megállójában, s vártuk a buszt, ami nem jött. Időtöltésként a megálló melletti hirdetőoszlop plakátjait nézegettük. Az egyiken két pofa arcképe virított. »Választás«. Ez volt a szöveg, jó vastagon szedve, majd a két fickó alatt két leírás: Doszpod Ádám. Magyar Szocialista Munkáspárt. Foglalkozása: MÁV, mozdonyvezető. Illetve: Dauda József. Magyar Szocialista Munkáspárt. Foglalkozása: MÁV, mozdonyvezető. Bár haladó világ volt, de a gyerekek azért még nem szavazhattak, így sosem tudtam meg a végeredményt. Kedves Márki-Zay, az volt az egypártrendszer, ha esetleg nem érthető a fogalom jelentése.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2019. március 01. 22:40
"Töprengés a Mindenki Magyarországa Mozgalom baromságairól" Vajon normális az, aki baromságokon töpreng?
Vén Csataló
2019. március 01. 20:45
Mindenki Politikai Hullaháza Mozgalom. Ez így sokkal pontosabb.
jord
2019. március 01. 19:15
Ez seggnyaló fideszbérenc,tuti hogy ezt az irást megrendelésre szenvedte össze.Bár a stílusa miatt az összes ujját el kéne törni.
Valodi
2019. március 01. 18:52
"az volt az egypártrendszer, ha esetleg nem érthető a fogalom jelentése.” - höhöhö..... de rég is volt az a formáció! "Az állambiztonság számára különös garancia Viktor édesapjának, Orbán Győzőnek, a Kádár-rendszer őszinte és megbecsült hívének személye..... Társadalmi fejlődésünkről alkotott véleménye következetes kommunista, amely érezhető gyermekei tudati nevelésében is.” Most NER-nek hívják...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!