A tizedik

2019. március 28. 10:00

Ami egészen Röszkéig az ígéret földje, az ott könnyen a teljesen értelmetlen éhezés terepévé válhat.

2019. március 28. 10:00
Markotay Csaba
Népszava

„Vannak dolgok, amelyeknek egyszerűen nincs értelme. A minap például egy férfi meztelenül próbált felszállni Moszkvában egy repülőgépre, mert meg volt győződve arról, hogy így gyorsabban repülnek majd, hiszen kisebb lesz a légellenállás. Tettére nincs épeszű magyarázat, ahogy arra sem, amit a tranzitzónába kényszerített menedékkérőkkel tesz a hatalom Magyarországon.

A héten ismét a strasbourgi emberi jogi bíróságnak kellett közbeavatkoznia, mert a magyar hatóságok nem adtak enni egy afgán férfinak, aki veszélyeztetett terhes feleségével és három gyermekével együtt érkezett a határhoz. Az előző eset alig egy héttel korábban volt. Augusztus óta ez már a tizedik. Nem véletlenről van szó, itt nem erősíti a kivétel a szabályt. Ez ma a »normális« menetrend, öncélú és kegyetlen.

A kormány tavalyelőtt 1300 menekültet engedett be, tavaly 367-et. Azoknak, akik mondjuk Afganisztánból, Irakból vagy Szíriából jönnek, ez az egyik első találkozásuk Európával. De ami egészen Röszkéig az ígéret földje, az ott könnyen a teljesen értelmetlen éhezés terepévé válhat.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kitiltott
2019. március 29. 09:00
Csaba etesd meg őket ..meg a nevedre is veheted őket hátha nem teroristák..
luisbathhelena
2019. március 28. 16:10
egészen Röszkéig az ígéret földje, Ja az embercsempészek/NGO-k egész Röszkéig igérgetnek nekik, aztán ott szembejött a kerítés, ami nem kolbászból van.
IV. Fawkes
2019. március 28. 15:07
"Vannak dolgok, amelyeknek egyszerűen nincs értelme." Vannak bizony. Ilyen a Népszava is. Egyetlen előnye, hogy összegyűlt ott csaknem az összes szar, így nem szerteszét hazudoztok mindenfelé.
IV. Fawkes
2019. március 28. 15:03
Érdekesre sikerült nagyböjti cikk ez :-DDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!