Merkel öröksége: a határ a mai napig tárva-nyitva áll

2019. március 02. 14:25

Ki kockáztatná meg, hogy nyilvánosan nácinak nyilvánítsák, munkahelyéről elbocsássák, autóját felgyújtsák, tüntetéseken és nyilvános rendezvényeken ócsárolják vagy – mint az több ízben megesett – megverjék, mert ebben a kérdésben más állásponton van?

2019. március 02. 14:25
Krisztina Koenen
Krisztina Koenen
Neokohn

„Ki kockáztatná meg, hogy nyilvánosan nácinak nyilvánítsák, munkahelyéről elbocsássák, autóját felgyújtsák, tüntetéseken és nyilvános rendezvényeken ócsárolják vagy – mint az több ízben megesett – megverjék, mert ebben a kérdésben más állásponton van?

Még mindig naponta ötszázan jönnek be

Senki sem tudja megmondani, hány bevándorló érkezett 2015 óta Németországba. 2018 augusztusáig 1,6 millió kérvényt nyújtottak be menekültstátus elismerésére. A családegyesitési program alapján 350 ezer ember vándorolt be ezen felül (ezek a számok nem tartalmazzák azokat, akik illegálisan tartózkodnak az országban). A legálisan itt tartózkodók közül sokról nem tudjuk, kicsoda is valójában.

A kérvények felét azonnal elutasították, eddig a kérvényezők 0,5 százalékát ismerték el menekültként. De a bevándorlás tovább folytatódik. Konzervatívan számolva valószínűleg több mint kétmillió, többségében arab és afrikai iszlám országokból származó bevándorló érkezett az országba 2015 óta, többségükben fiatal férfiak.

Még mindig átlagosan 10 ezer és 17 ezer között mozog a havonta Németországba érkező menedékkérők száma. Az Alkotmányvédelmi Hivatal nemrégiben (egy Merkellel folytatott vita következtében) elbocsájtott vezetője, Hans-Georg Maaßen szerint a menedékkérők 70 százaléka minden hivatalos okmány nélkül érkezik, származásukat, nevüket csak saját bevallásuk alapján tudják a hatóságok felvenni. Továbbra is naponta átlagosan 500-an utaznak be illegálisan az országba.

A költségek hatalmas méreteket öltenek. Egymillió bevándorló különböző számítások szerint 30-50 milliárd euró éves költséget okoz. Ez több mint a családügyi minisztérium (9,52 mrd. €), az oktatási és kutatási minisztérium (17,65 mrd. €), valamint a közlekedési minisztérium (27,91 mrd. €) együttes évi költségvetése. Személyenként számolva egy bevándorló kb. 2500 euróba kerül havonta (egészségügyi ellátás és oktatás nélkül), amit 12 átlagos adófizető havi adójának felel meg.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 109 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
FOB
2019. március 06. 07:00
Ebbe az az egyik szomorú tanulság, hogy a német szociális ellátás ezt is elbírja, míg a magyar a sajátjairól sem gondoskodik, de hülye plakátokra, meg sajtóhirdetésekre mindig futja.
22-es csapdája
2019. március 03. 21:31
"Ki kockáztatná meg, hogy nyilvánosan nácinak nyilvánítsák, munkahelyéről elbocsássák, autóját felgyújtsák, tüntetéseken és nyilvános rendezvényeken ócsárolják vagy – mint az több ízben megesett – megverjék, mert ebben a kérdésben más állásponton van?" Költői kérdések: miért nem védi meg a rendőrség? Miért grasszálhatnak maszkos-baseballütős antifák szabadon? Kikkel van a német állam? Kit képvisel a német kormány?
aleb19
2019. március 03. 10:42
partunkeskormanyunk jo cselekedetei...sajnos a lista nem full... aki nem hiszi googlizza ki... a partpropagandistak a csillagokat is letagadjak ...ugyhogy keresobe beir es a sajat szemenek hisz mikor olvasgat 1.g.ci simicska a legnagyobb magyar foldbirtokos, de az orbanstromanamiertszaros nehany honap mulva beelozi 2.soha nem epult olyan keves lakas mint mostansag...ennel bokrosbarom elvtars ideje is jobb volt 3.soha nem szuletett ilyen keves gyerek mint mostansag ...csak tavaly 2%-s csokkenes /csaladok eve/...mert minden 5-6 gyerek kulfoldon szuletik 4.az allamadossag csak tavaly kb 1500 millio dollarral novekedett 5.budapesten 1.1 a fideszes termekenysegi rata 6.legalabb a szlovak vagy lengyel bereket erjuk mar el konyorgom raadasul a lengyel egy fore eso gdp alacsonyabb mint a magyar, de a lengyel munkaber magasabb 7.europaban a magyar bankok a legdragabbak mert a leggazdgabbdagadtbaromakianemzetuzsorasa ezt elintezte 8. a fidesz kormany magyarul nem beszelo szerb/ukran migrancsokat tizezer szamra toboroztat allami penzen 500millio forintot eltapsolva, 2019 tervezett 59.000 9.a szarerthugyert dolgozni nem akaro magyarok a ksh tanulmany szerint is 80-90ezeresevel dobbantanak evente 10.novekszik a gyermektelen hazsparok szama es csak minden 10. gyerekes csaladnal van 3 vagy tobb gyerek 11. a gyerekes csaladok felebe csak 1 gyerek van 12. csak 4.5 millio magyar dolgozik jelenleg , de egykor 5.5 millio volt a csucs 13. szarerthugyert dolgoztatni es az egekbe felbaffni a lakasarakat/csok 1.0/ igy elvandorlasra kenyszeriteni a fiatalokat...a roman munkaberek megkozelitettek a magyart es a joval alacsonyabb arak miatt igy elhetobb orszag lett es ez latszik az eurostat aic statisztikakon is 14.a mostani -nem esetenkenti- kozmunka programot elqrcsanyo inditotta /2008/ szavazatvasarlasi szandekkal ...a fidesz csak lenyulta ezt az otletet szoval a kozmunkat a fidesz rengeteg milliarddal tovabb fejlesztette... az eredmeny, hogy pl a baz megyei falvak is hardcore fidesz szavazok.... 2-3x annyi gyereket szulve mint pl a budapestiek 15. az erettsegizetlen tehetsegesmrmiertszaros fenysebessegu gazdagodasa miota smicskat kukazta a nagyvezir
makapaka2
2019. március 03. 08:11
Merkel történelmi felelőssége Európa tönkretételében vitathatatlan.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!