Fanatikus harcosok állami gyógykezelésen

2019. március 22. 08:12

„A világon két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség. Bár az elsőben nem vagyok biztos.” (Albert Einstein) – Ez a gondolat jutott eszembe, amikor az osztrák származású dzsihadista történetét olvastam.

2019. március 22. 08:12
Horváth József
Magyar Nemzet

„Azad Göktas 27 éves férfi, aki az ISIS-ben az Abdul Kadir mozgalmi nevet vette föl, török családban született, Ausztriában nevelkedett. 2010-ben sorkatonai szolgálatra vonult be az osztrák hadseregbe, ahol elsajátította a kézifegyverek használatát és alapszintű harcászati kiképzést kapott. Ezt követően 2013-ban Szíriába utazott, és csatlakozott az Iszlám Államhoz. 2014-ben megsebesült, ezért hazatért Ausztriába. Lőtt sebét egy osztrák állami kórházban ellátták, majd gyógyulását követően egy évre visszamenő­leg (!) fölvette a munkanélküli-segélyét, és visszatért a szíriai harctérre.

Egy évvel később, 2015-ben, az osztrák hadsereg a személyét veszélyesnek minősítette, ezért megtiltotta, hogy tartalékosként behívják, de erről »elfelejtették« értesíteni a biztonsági szerveket. Ezért aztán csak 2016-ban adtak ki ellene nemzetközi körözést. Mindez alatt Abdul Kadir az ISIS zászlaja alatt harcolt, egészen 2019 februárjáig. Akkor fogságba esett, ahonnan videóüzenetben kérte, hogy visszatérhessen »hazájába«, Ausztriába. Heinz-Christian Strache alkancellár vizsgálatot sürgetett az ügyben a hatóságok felelősségének megállapítására.
Mint cseppben a tenger, úgy van benne ebben a történetben Nyugat-Európa jelenlegi helyzetének szomorúan nevetséges lenyomata. Mert ne higgyük azt, hogy egyedi esetről van szó.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kaltran
2019. március 23. 06:28
Olvasom, olvasgatom ezeket a híreket, s csak egy dolog jut eszembe bambán bámulva a falat: A végidőket éli Európa. Nincs visszaút. Élvezzük az életet amíg lehet, tegyük meg amit még lehet - de konyec filma.
Akitlosz
2019. március 22. 19:49
Magyarországon, aki nem veszi fel időben a munkanélküli segélyét nem kap egy fillért sem utólag, akkor sem, ha korábban járt volna neki.
Akitlosz
2019. március 22. 19:39
"osztrák származású Azad Göktas" A nénikéjét se nézze hülyének!
néhai Ch.Pilot
2019. március 22. 19:04
Vasfüggönyt, aknazárat az osztrák határra! Amíg még annak hívják azt az országot, és nem a Nyugat-európai Fundamentalista Kalifátus Legkeletibb Tartományának. Mert akkor már késő...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!