A gazda szeme hizlalja

2019. március 11. 10:44

A főváros fideszes helytartója 16 követelést terjesztett gazdája elé.

2019. március 11. 10:44
Haskó László
Népszava

„A főváros fideszes helytartója 16 követelést terjesztett gazdája elé, melynek teljesüléséhez kötötte, hogy vállalja-e további öt évre Budapest (zsákutcába) vezetését. Komoly ember természetesen egyiküket sem veszi komolyan.

Mind a gazda, mind pedig a helytartója garantáltan és teljesen őszintétlen halandók. A gazda régebben még hivalkodott is hazudozó voltával: azt mondta, ne azt figyeljék, amit mond, hanem azt, amit csinál. (Mostanság – ép ésszel - már az is hihetetlen, amit csinál.) 

A újrajelölt helytartó 16 követeléséből 15-öt úgymond elfogadott a nagy Nagyotmondó. Egyet nem.

De mi is az az egyetlen elutasított pont? Nos, nem más, mint a fővárosi parkolási rend(etlenség) kérdése. Vagyis az alkotmányos útonállásból összemarkecolt pénzek elosztása. Tarlós mester, amikor belátta, hogy méhkasba dugta mancsocskáját, azt mondta, hogy azért nem mert szájalni a gazdival, mert hatalmas lett volna a perpatvar. Ugyan miért? Mi köze a gazdinak a budapesti parkolási rendszerhez? Természetesen semmi, ahogy a többi 15 ponthoz sincsen. Mármint törvény, tisztesség és józan ész szerint. Csakhogy más a helyzet. Ezek a furcsa dolgok az illiberális demokráciában nincsenek érvényben. Persze csak akkor, ha az útonálló banda vezére alkotmányos ember, mondjuk például pártelnök, vagy még annál is alkotmányosabb. Ki van ez (is) találva.

Hamar rájöttek a tisztelt urak és elvtársak, ahogy vége lett a szocializmusnak, hogy »hol van az a nemes forrás, ahonnan a pénz csurog«. És nem akárhogy, hanem pénzbefektetés, gond és munka nélkül. Azonnal privatizálták Budapest utcáinak azt a részét, ahol a gépkocsik állni tudnak.

Itt aztán volt egyetértés a jobb és a baloldal között.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2019. március 11. 16:15
Komcsikám! Tarlóst nem tudjátok legyőzni. Bárminek is nevezed!! Ökör!!
catalina9
2019. március 11. 14:04
Komoly ember természetesen egyiküket sem veszi komolyan." nem Haskó elvtárs, őket nem veszik, hanem megválasztják. Komolyan...
n0ri68
2019. március 11. 13:20
És akkor miért nem lehet megegyezni a parolási társaságokról?
Aerion
2019. március 11. 13:06
Olvtársaim, elgondolkodtatok, miért lehetséges az, hogy a bolsevista férgek itt sértegetnek minket nap mint nap, a képünkbe röhögnek, a büdös lehelletüket kell szagolnunk, amikor csak megszólalnak. Ez a demokrácia, hogy belecsuláznak a szájunkba, az a demokrácia, hogy ezt tűrnünk kell? Helytartózik és gazdázik ez, ez a senki, a mi hazánkban, az otthonunkban, sértegeti a házigazdát, a féreg, amelyik a patkánylyukban fogant és született, de betelepedett a fotelba. Onnan elkergettük, de ott lapul a sarokban, és vicsorgatja a fogait. Ha elalszunk, ez nekiáll felzabálni minket. Ez a demokrácia? Ha igen, nekem ez nem kell.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!