Egy ország akkor szabad, ha a kiszámítható jövő nem csak a hatalmasok kiváltsága

2019. március 16. 10:52

Magyarországon ma nem ropognak a fegyverek, de nincs béke sem.

2019. március 16. 10:52
Fekete-Győr András
Fekete-Győr András
Facebook

„Én a szabadságot csak békében tudom elképzelni. Akkor vagy szabad, ha nem kell folyamatosan az ellenségektől tartanunk, ha nyugodtan élhetjük az életünket: tanulhatunk, szerethetünk, dolgozhatunk, családot alapíthatunk, utazhatunk. És egy ország akkor szabad, ha ez nem csak a gazdagok és hatalmasok kiváltsága, hanem mindenkié: azé is, aki szegény családba született, azé is, aki nem a többséghez tartozik, és azé is, aki nem a hatalom embere.

Magyarországon ma nem ropognak a fegyverek, de nincs béke sem. Egy erőszakos kisebbség sajátítja ki az országot, elveszi sokaktól, hogy szétossza keveseknek. Új arisztokráciát csinálnak, visznek mindent, amit látnak: cégeket, újságokat, épületeket, iskolákat, kórházakat és gyárakat. Ha úgy tartja érdekük, idegen hatalmakat szolgálnak ki, oroszokat, németeket és kínaiakat. 

A kormány a mi jövőnket árulja, és milliárdosok lettek belőle. Ez szégyen.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2019. március 18. 09:08
Dehogy nincs béke! A te fejedben, lelkedben van zűrzavar, békétlenség. Ezt a skizofréniádat ne vetítsd ki Magyarország állapotára. Nem, nem tudjátok kisajátítani, hiába is próbálkoztok! Visszapattantok, mint Hófehérke parókájú, Ágnes. "Egy erőszakos kisebbség sajátítja ki az országot"
Budai Katalin
2019. március 17. 23:30
Kiráz a hideg, amikor ilyen mondatokat hallok, olvasok: "És egy ország akkor szabad, ha ez nem csak a gazdagok és hatalmasok kiváltsága..." Ezt hallgatták a szüleink, nagyszüleink és még azok is, akik 1970- 1980-as években eszméltek. A hamisítatlan hazug bolsevik szöveg, az ékverés klasszikus szójárása, gyűlöld, aki náladnál többre vitte, ne hozzá akarjál felnőni, hanem vedd el tőle, neked is jár, sőt neked több jár, hiszen ő lopta el tőled, ami neked nincs.
makapaka2
2019. március 17. 17:29
Fegyőr, ti csak rombolni tudtatok eddig!
Peter8811
2019. március 17. 16:14
Egy ország akkor szabad, ha a kiszámítható jövő nem csak a hatalmasok kiváltsága A tej ára szorozva a lila füstöt eregető partikellék árával a szorzat a jövő lehetséges számát adja, ha elosztod az ÁVH-s szülők múltjával.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!