Szlovénia
ÉLŐ
Dánia

A kormány ismét semmibe veszi a nyugdíjasokat

2019. március 30. 15:18

Mi, európai magyarok úgy gondoljuk, egy átdolgozott élet után jár a méltó és biztonságos idős kor.

2019. március 30. 15:18
Demokratikus Koalíció
Demokratikus Koalíció
MTI-OS

„A Demokratikus Koalíció közleménye

A kormány nem hajlandó emelni az özvegyi nyugdíj időtartamát, ismét cserbenhagyják az időseket

A Demokratikus Koalíció kezdeményezte, hogy az özvegyi nyugdíj készenléti idejét tízről húsz évre emelje a kormány. Az öregségi nyugdíjkorhatár emelésével ugyanis egyre több ember kerül szorult helyzetbe a házastárs halála után. Rétvári Bence államtitkár válaszában elutasította ezt.

A Demokratikus Koalíció felháborítónak tartja, hogy a kormány ismét semmibe veszi a nyugdíjasokat. Mi, európai magyarok úgy gondoljuk, egy átdolgozott élet után jár a méltó és biztonságos idős kor. A valódi hazafiak kötelességüknek érzik, hogy valóban megvédjék a nyugdíjasokat!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
korona
2019. március 31. 21:27
Nem vagyok külföldi, nem vagyok ballib, de nem vagyok oránfan sem. Sőt már királyságpárti sem vagyok. Egyáltalán SOHA semmilyen pártban nem voltam benne és nem is leszek már. A kormánynak vagy rezsimnek vagy vezetőségnek most hirtelen nagyobb baja van, minthogy a nyugdíjasokkal foglalkozzon. Ugyanis megrepedt a mestergerenda. Úgy vélelmezem, hogy a hatalom önmagában megroppant. Persze ezt nem plakátolják ki, de az erodálódás mintha elkezdődött volna. Valahol valamelyik fogaskerekek közé kavics kerülhetett. Vannak jelek. Például, hogy megszüntetik az EchoTV-t vagyis összevonják a HírTV-vel minek nyomán a HírTV.ből 180, míg az EchoTV-ből 50 munkatársat menesztenek. Az EchoTV Mészáros Lőrinc tulajdona. Vélelmezem, hogy a HírTV -nek is államközeli tulajdonosa van.. De nem ez a lényeg, hanem, hogy a rezsimnek egy jelentős propaganda eszközzel kevesebb lesz, Vajon fel kellett adni ezt a megszerzett lehetőséget ? A MTA-nak 20 ezer foglalkoztatottja van. Ezeknek havonként fizetést kell adni állami pénzből, mert ezt örökölte ez a mai állam az előzőektől. Fizetésekben és nyugdíjakban továbbra is Európa végén kullogunk. Bizony változtatni kell a nyugdíj fogalmán, mert az Alkotmányban már nem is szerepel ilyen név alatt, hogy "nyugdíj". Nem-e a 20000 MTA-ás foglakoztatott miatt. És aztán még hány ilyen pénzkiosztó hely van Magyarországon ? Európai megítélésben a filozófiánkért nem nagyon kapkodnak, mert ők is az erkölcsük meredek lejtőjén vannak, és már a világon mindenütt csak a nagyon gazdagoknak van igazuk. Szembemegyünk a Rothschild&Co-val, azok meg nem ismernek könyörületet. Kimondom, hogy azt vélelmezem, hogy a Fidesz+KDNP jövője bizonytalanná vált. Lehet, hogy van A, B, C, D, terv a hajó süllyedését megakadályozandó, de a jövőkép homályos.
setti54
2019. március 31. 19:27
Hozzàteszem, nem Magyarorszàgon élek, hanem Franciàban.
setti54
2019. március 31. 19:22
Te egy idióta fasz vagy Ferkó, én 20 éve mentem nyugdíjba és még mindig ugyanannyi a nyugdíjam. A vásárlóerőt illetve meg elmehetsz a fenébe, mert a Zorbánék sokkal többet tettek, mint ti idióták.
dekoninck
2019. március 31. 16:35
Azért ez komoly, eddig 94 negatív értékelés, szemben nulla pozitívval. :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!