Štúr is tudott magyarul

2019. március 02. 16:31

Eljátszottam a gondolattal, mi lenne, ha valamelyik szlovákiai magyar párt azzal a felhívással fordulna a vegyes lakosságú településeken a szlovák ajkú szülőkhöz, hogy írassák gyermeküket magyar iskolába.

2019. március 02. 16:31
Boldizsár Gyula
Felvidék Ma

„Eljátszottam a gondolattal, mi lenne, ha valamelyik szlovákiai magyar párt azzal a felhívással fordulna a vegyes lakosságú településeken a szlovák ajkú szülőkhöz, hogy írassák gyermeküket magyar iskolába, mert Kossuth kortársa, Ľudovít Štúr, magyarul néha Stúr Lajos, a szlovák irodalmi nyelv megteremtője is tudott magyarul.

Ez minimum felháborodást váltana ki az érintettek körében, és jogosan! De Robert Švec túlnyomórészt magyarok lakta vidékre eljuttatott választási plakátjai is ellenérzéseket váltanak ki belőlünk, és okkal, joggal!

Kíváncsi lennék rá, hogy Robert Švec mivel kampányol tiszta szlovák környezetben?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senye Péter
2019. március 04. 11:42
Egy ország voltunk. Még Hlinka páter is fájdalmas szívvel emlékezett rá, megismerve a cseh uralmat.
makám
2019. március 03. 14:57
"Ez minimum felháborodást váltana ki az érintettek körében, és jogosan! " a lófaszt jogosan. jobban teszik ha tanulnak és készülnek a szebb jövőre...
56október
2019. március 03. 11:06
Maradjunk az eredeti kérdésnél, feleim. Mert ha egy vegyes lakosságú vidéken magyar iskolára kapacitálná valaki a tótokat, az lehet hogy hamarosan véletlen balesetet szenvedne. Nem bírják elviselni a magyar múltat, a magyar kultúrát és a magyar történelmet. Ponosan azért, mert nekik nincs egyik sem. És ez így lesz a világ végezetéig, sajnos.
Akitlosz
2019. március 02. 22:15
"Eljátszottam a gondolattal, mi lenne, ha valamelyik szlovákiai magyar párt azzal a felhívással fordulna a vegyes lakosságú településeken a szlovák ajkú szülőkhöz, hogy írassák gyermeküket magyar iskolába. " Van erre példa. Egy 19 !!! nyelven beszélő teljesen szlovák ember teljesen jól tud magyarul is. Onnan, hogy direkt magyar óvodába járatták a szülei éppen azért, hogy magyarul is tudjon. https://www.youtube.com/watch?v=qrDPjGHAuk0 Nagyon tud.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!