Parlamenti felsőházat!

2019. március 06. 22:38

Nem lehet szabadságról, erényekről, civilitásról beszélni, ahol a tömeg manipulált akarata szabadon érvényesül.

2019. március 06. 22:38
Béndek Péter
1000 A Mi Hazánk

„Konzervatív szempontból a demokrácia beletörődés egyfelől a politikai részvétellel szembeni születési, vagyoni, jövedelmi, műveltségi, nota bene nemi cenzus irrelevanciájába, másfelől az így létrejött választói tömeg többségi akaratának érvényesülésébe. Ez nem ok arra azonban, hogy ne lássuk a tömeg, különösen pedig az óhatatlanul manipulált tömeg - a közvélemény - megértésének korlátosságát már nem túl bonyolult politikai kérdésekben is. A tömeg és a demagóg közötti szenvedélyes viszony kétezer-ötszáz éves téma a nyugati bölcseletben, tehát nem mondhatjuk, hogy ne ismernénk minden lényeges ága-bogát -- de mégis visszatérően reprodukáljuk, és vele azokat a problémákat, amelyeket ez az egyes ember, a műveltség, a civilizáció, az erények, a szabadság stb. szempontjából jelent. 

Nem lehet szabadságról, erényekről, civilitásról beszélni, ahol a tömeg manipulált akarata szabadon érvényesül. A nyugati civilizáció normái ledőlnek, a verbális, majd a fizikai agresszió beférkőzik a mindennapokba, a politikai pozíciókat barbárok veszik át, akik a cinikus társutasok asszisztálása mellett rafináltan mozgatják a tömeggé szervezett proletárok alantas ösztöneit. Magyarország ma.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Google
2019. március 07. 08:27
Kerem a Mandinert, tegyenek eleget Bendek ur keresenek, ne vessek a proletarok ele Szerzo ur gyongyszemeit. O ugysem a koznek ir, csak a sajat fejeben levo idealkepet osztana meg gyer szamu hallgatosagaval. Nem kell ot megzavarni ebben a foglalatossagaban: keveseknek ir keveset!
gonterl
2019. március 07. 08:27
Azt hiszem, hogy az alábbiakból valami hasonló látszik. https://ktkj.blog.hu/2011/09/25/a_demokratikus_kozhatalom_felepitese A kakas is a szemétdombon kapirgálva találta meg a gyémánt félkrajcárját.
Libraman
2019. március 07. 08:03
Egyszerűen ma nem tudom rávenni magam, hogy Béndek eszement, végtelen körmondataiba belekezdjek! Pedig biztosan jelentősen hozzájárulna politikatudományi ismereteimhez, és az általános műveltségemen is nagyot lendítene! Így jártam! :-))
szervita
2019. március 07. 07:21
Amíg a haverjaid nyerték a választásokat, addig semmi bajod nem volt a néppel te görény.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!