Vörös vonalak

2019. március 06. 06:24

Hja, kérem, sokat változott Európa: régen Arkhimédész rajzolt köröket, most Daul húz vörös vonalakat.

2019. március 06. 06:24
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Nemzet

„Tele vagyunk vörös vonalakkal. Európát át- meg átszelik a vörös vonalak. Ezek a vörös vonalak pedig pontosan ugyanazt a szerepet töltik be, mint hajdanán az a bizonyos »vörös farok« egy jól sikerült Avar János-vezércikk végén.

Most az Európai Néppárt vezetője, Joseph Daul húzott egy új vörös vonalat, és kijelentette, hogy Orbán Viktor átlépte azt. Hja, kérem, sokat változott Európa. Hajdanán Arkhimédész rajzolt köröket a homokba (Noli tangere circulos meos), ma pedig Daul rajzolgat vörös vonalakat a szellemi sivatag homokjába.

Első kérdés: honnan akarják kizárni a Fideszt? A néppártból. Mi a néppárt? Egy olyan politikai formáció, amelyik nem meri használni még a saját nevét sem, mert abban benne van a »keresztény« mint fogalom; egy olyan politikai formáció, amelynek lassan végképp semmi köze sincs a konzervativizmushoz és a kereszténységhez; egy olyan politikai formáció, amelyet a beléje költözött vadliberálisok, vadanarchisták, vadbalosok és még vadabb zöldek rángatnak összevissza, és amelynek maradéka kétségbeesetten akar ezeknek megfelelni; egy olyan politikai formáció, amely elvesztette önmagát, amelynek se lelke, se tartása, amelyből egy Helmuth Kohl fejvesztetten menekülne ma már.

Második kérdés: ki veszítene a kizárással? Bizony, a néppárt! Amely ezzel a tragikomikus öncsonkítással elveszítené legerősebb tagját, amely azon kevesek közé tartozik, akik még a konzervativizmust, a kereszténységet, az egykorvolt, igazi Európát képviselik, és nem hajlandók vörös vonalak mögött lapítani. De hát a Fideszt éppen ezért akarják kizárni a vörös vonalasok! Akkor pedig ki járna jól? Azt hiszem, leginkább a Fidesz. Egyrészt mert a lengyel és olasz konzervatívokkal, keresztényekkel és igazi európaiakkal összefogva olyan új pártot alapíthatnának, amely igen hamar fejére nőhetne ennek a lelkét vesztett, vörös vonalas néppártnak. És a Fidesz kizárása után jelentős kilépési hullám is megindulna a néppártból.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 134 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2019. március 06. 21:48
Legfőképpen azért nem hátrálhatunk, mert, ha valaki nem analfabéta ránéz a térképre, egyből feltűnik neki, hogy tulajdonképpen milyen jó kis lapály ez a Kárpát-medence. Lehetne itt jó kis táborokat szervezni, abból jó kis pénzt csinálni, amíg várakoznak a bevándorlók az elbírálásra. Tulajdonképpen ennek tett keresztbe Orbán a kerítéssel, azóta feketeseggű Európában.
brekker
2019. március 06. 21:30
"És a Fidesz kizárása után jelentős kilépési hullám is megindulna a néppártból." Erre azért ne vegyél mérget, nem '89-ben vagyunk még, csak '85-ben.
Vakfolt
2019. március 06. 14:40
Juncker cseszteti Orbánt, az oké, hülye plakátoskocsikájukat kölcsönadják feketeszakállgyőrnek, az is tök frankó. De már dzsánkimánkit sosó mellé tenni, az sértés. Hát én is megsértődnék, de nem is adok okot rá, hogy odategyenek. És akkor Orbán (monnyonle) kérjen kacsánatot.. az EPP-től. Wut? Az EPP érzi találva magát? Hogy jönnek ők ide?? Aztán csak benyögik a ceu témát, jahogy kérem sorosbácsiról van szó! Tehát soros-juncker a plakát még azon túl, hogy sértő, még igaz is? Na ebbe meg lehet őrülni. Háhá, de itt jön Weber, aki kijelenti hogy Orbán ha megtépi a hamut és ruhát szór a fejére, visszavonja tanait, Canossát jár, bocsánatot kíván Mr. Isiásznak, és az ittmaradt ceut visszaengedi (?!), akkor nem zárják ki a tetves kretén migránsnyaló barmok gyülekezetéből a fideszt. Na jól van.
dakotasámán
2019. március 06. 13:04
"Második kérdés: ki veszítene a kizárással? Bizony, a néppárt! Amely ezzel a tragikomikus öncsonkítással elveszítené legerősebb tagját, amely azon kevesek közé tartozik, akik még a konzervativizmust, a kereszténységet, az egykorvolt, igazi Európát képviselik,..." bazmeg zsoca az átkeresztelkedett/igazolt magyar tetű ismét hirdeti az igét jó korpáncshoz (korrupt genya maffiózó) méltóan. ok, tudjuk, szar ügy, hogy a hanyatló nyugaton nem értik a korrupció "szépségét", amit a kedvezményezettek természetesnek tekintenek, mert az nekik jár. hát igen, zsoca te is természetesnek tartod, hogy 100 millát kiveszel a közösből, mert megérdemled. maradjunk annyiban, ha azt nem is, de a börtönt biztosan.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!