Bzsh elnökválasztás, főállású sárdobálás és Heisler politikai ambíciói

2019. március 27. 12:51

Elindult a választási hajrá a sípuccában, holnap ugyanis nagy nap van a BZsH háza táján, elnökválasztás lesz.

2019. március 27. 12:51
a.j.megyeri
Lekvár és Jam

„Elindult a választási hajrá a sípuccában, holnap ugyanis nagy nap van a BZsH háza táján, elnökválasztás lesz. Normális esetben nem kellene foglalkozni az ilyesmivel, hiszen ez a sípucca belügye, úgy is mondhatnám kakaskodás a szemétdombon. Idén azonban még a korábbi évek sokszor gusztustalan a jó ízlést erősen próbára tevő könyöklését és hatalmi harcait is megszégyenítő mocskolódás kezdődött. Az ok az, hogy bár a BZsH a Mazsihisz legnagyobb tag-hitközsége, önmagagában jelenleg quasi súlytalan szervezet, amelynek vezetőjén azonban nagyon sok múlhat a Mazsihisz jövőjét illetően. Néhány évvel ezelőtt a szervezet, főként az akkor új, mára azonban már megszilárdult Heisleri vezetés irányvonala miatt megpróbált kitörni a Mazsihisz kötelékéből és önálló egyházként nyilvántartásba kerülni, ami nyilvánvalóan szétzúzná a Mazsihisz már most is kétes ernyőszervezet jellegét. Két éve az ortodoxia (MAOIH) lépett ki, jegyzem meg nem túl elegánsan, a Mazsihiszből, az EMIH ugyebár sosem volt tagja, így a Mazsihisz mára már csak a neológ hitközségeket tömöríti, ha a BZsH is elhagyná a szervezet fojtogató ölelését, az országos szervezet végképp teljesen elveszítené legitimációját. Márpedig sokan vannak akik még egyet is értenének a „változó világra nyitott zsidóság” semmimondó szlogenjével (jómagam nem ismerek olyan magyarországi zsidó szervezetet az orthodoxoktól a chábádig akik ne volnának nyitottak a változó világra, akármit is jelentsen az) ám nem veszi be a gyomruk a politikai manipulációkat, a helyezkedéseket, a kettős beszédet, a pusztán szavazat szerzés miatt alakított és oda a vezetés által preferált vezetőket beültető új vidéki hitközségeket, a közgyűlésbe beültetett szintén a szavazatok megszerzése végett intézett »fast track« betérítéseket, a koncepciótlan irányítást és még sorolhatnám.

Mindenki helyezkedik. Egy »ismeretlen« egyén anonim mocskolódó Facebook profilt indított, ahol, persze mérhetetlenül gyáván, a névtelenség mögé bújva dobálhatja a sarat mindenre és mindenkire, a kormányzattól a chábádig, a rabbikollégáitól a nekik nem tetsző vezetőkig (még szerénységemnek is jutott egy-két megtisztelő, de gyenge és erőtlen gyomros).

Olyan abszurd összeesküvés elméletek láttak napvilágot, amik még Asimov fantáziáját is megszégyenítik, mint például hogy Frölich összejátszik és kacsingat az EMIH irányába, azért, hogy a jelenlegi vezetést kiebrudalja. Ez inkább vicces és abszurd mint bármi más.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
korona
2019. március 28. 11:16
Egyre nyilvánvalóbban terjed és terjesztik az ANTIKRISZTIANIZMUST. Nekünk, keresztényeknek, kötelességünk harcolnunk az ANTIKRISZTIANIZMUS ellen. Az antikrisztianisták a keresztény embertömegek romlását, tönkretételét és halálát akarják. Ne hagyjuk !
syphax
2019. március 28. 05:24
Én--katolikus keresztényként--egyáltalán NEM FOGADIM SEMMIFÉLE ÖRÖMÉRZÉSSEL (kárörömmel meg különösen nem!) ha a zsidó polgártársaink--úgymond--"marakodnak" egymással a hatalmon, a koncon, a.....nem tudom min. Szeretném ha békesség lenne legalább a zsidó "tagegyházak" között, mert azt gondolom: mindőnk számára--a nem zsidók számára is--az lenne a jó, az Istennek tetsző. És nem szitanék semmiféle békétlenséget zsidó és zsidó között, pláne úgy, hogy jómagam nem is vagyok zsidó, ergo a "ZSIDÓ SEBEKET ÉS A ZSIDÓ ZSEBEKET" NEM IS IGAZÁN ISMEREM. Anyít persze tudni vélek, hogy MIND SEBEK, MIND PEDIG "ZSEBEK" igencsak vannak--magyar zsidó polgártársain kezében. Annyit tudni vélek, sőt vélelmezni szeretnék, hogy jónak látnám ha megerősödne és "feléledne" a magyar vidéki zsidóság--vallásilag főleg. És még annyit is, hogy én--a nem zsidó--Köves Slómo főrabbi urat gondolnám a leginkább RÁTERMETT mai legmegfelelőbb zsidó vezetőnek!!!
röviden
2019. március 27. 20:56
Meglepő.
paraklétosz
2019. március 27. 14:17
Zsidózni teccik?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!