Mit ér Karácsony nagyarányú győzelme?

2019. február 04. 11:21

Karácsony Gergely nagyon elverte Horváth Csabát.

2019. február 04. 11:21
Tálos Lőrinc
Reflektor

„Karácsony Gergely nagyon elverte Horváth Csabát. A kérdés az, hogy lesz-e elég ereje arra is, hogy az MSZP rászorítsa a változásokra. Hunvald György jelöltsége Karácsony Gergely próbája is lesz egyben.

27 ezer 500 szavazat a 6 ezer 500 ellen. Beszédes eredmény. Hogy Horváth Csabát még a baloldal örök szavazói is alkalmatlanabbnak tartják Karácsony Gergelynél, az persze nem újdonság. Az arányok – Hogy Horváthot elverték, mint a kétfenekű dobot – csak azért meglepőek, mert valamilyen rejtélyes oknál fogva még mindig hiszünk az MSZP hátországában, beágyazottságában, szervezettségében. Oly sokáig voltak nagy párt, hogy ennek emléke még mindig velünk él. Ugyan a Momentum kezdeményezte olimpiai népszavazás során kiderült, hogy egy frissen alakult és egy törpepárt külön-külön is több aláírást tud összeszedni náluk, de akkor még lehetett hinni abban, hogy direkt nem erőltették meg magukat. Mára egyértelművé vált, hogy még egy legalább nem megalázó eredmény elérésére se tudnak rászervezni, az MSZP Kubatov-listáját már vagy 10 éve nem frissítették. 

Jelen sorok írója is alkalmasabbnak tartja Karácsonyt úgy jelöltnek, mint főpolgármesternek, ugyanakkor ne felejtsük el, hogy Karácsony mindössze az előválasztás, előválasztásának az előválasztását nyerte meg. Nem egyszerűen arról van szó, hogy az ellenzéki főpolgármester-jelölt kiválasztási procedúrájának ez csak az első - az MSZP-Párbeszéd-DK berkein belüli – fordulója volt, mindössze 34 ezer résztvevővel. A helyzet az, hogy maga a főpolgármester-választás sem lesz más, mint egy előválasztás a bő 3 éve múlva tartandó országgyűlési választásokra. Mi több, még a 2014-es és a 2018-es országgyűlési választás sem volt más, mint előválasztás 2022-re, vagy 2026-ra, esetleg 2030-ra, szóval arra a választásra, amikor egyszer a Fidesz ellenzéke fog nyerni, mert semmi nem tarthat örökké.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2019. február 06. 09:14
"..Mit ér Karácsony nagyarányú győzelme?" Szart. Még pontosabban: SZART SE!
Mutimi
2019. február 04. 19:50
A szocik módszeresen leépítik magukat. Nem fogunk sírni értük. De hogy a Karigerit miért muszáj futtatniuk, az rejtély.
Vadakat terelő juhász
2019. február 04. 19:35
A közvélemény kutató cégek 1-2 ezres mintavétel után döntik el, a pártok népszerűségi listáját. Ahhoz képest 34 ezer szavazat miért lenne kevés. Magyarországon ez volt az első ilyen jellegű szavazás. Külföldön ahol ennek komoly hagyományai vannak, ott sem megy el mindenki az előválasztásra. Szerintem Tartósnak is meg kellene küzdenie egy jobboldali jelőltel, döntsenek az emberek, hátha egy fiatalabb, műveltebb, agilisabb politikusra vágynak. Olyanra aki kevésbé függ Orbán Viktortól. Szerintem Lázár János jó választás lenne.
tóth mária
2019. február 04. 15:05
Drukkolok! Kitartás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!