Az ellenzék és a női kvóta

2019. február 27. 09:26

Azok a balliberális pártok rontanak tovább az amúgy sem igazán rózsás képen, amelyek álszent módon követelik a női kvótát.

2019. február 27. 09:26
Nagy Ervin
Nagy Ervin
Magyar Hírlap

„Szép és kívánatos vágy, hogy több nő legyen a közéletben, de ez nem a balliberális tábor által hangoztatott, ám soha be nem tartott női kvóta segítségével fog megvalósulni. Mert egyrészről úgy badarság, ahogy van, másrészről pedig, pont azok nem tartják magukat ehhez, akik a leginkább óhajtják ezt évek óta. Azok a balliberális pártok rontanak tovább az amúgy sem igazán rózsás képen, amelyek álszent módon követelik a női kvótát, és ha már nincs erre jogszabály, akkor a népszerűségért, és hogy megfeleljenek a politikailag korrekt közbeszédnek, önként vállalt kötelezettségükként hazudoznak róla.

Robogunk az európai parlamenti választások felé. El is készült az első nemzetközileg elfogadott, részletes – kéthetente frissülő – mandátumbecslés az egész unióra és benne Magyarországra is. E szerint, ha ma lennének a választások, akkor a Fidesz tizenhárom, a Jobbik négy, a szocialisták három és a Demokratikus Koalíció egy mandátumot szerezne. Az LMP, a Párbeszéd és a Momentum (no, meg a többi ellenzéki törpepárt) jelenleg nem juttatna képviselőt a parlamentbe. A statisztika nem mindig fedi a valóságot, de a mérések, mivel listás szavazásról van szó, maximum egy mandátum eltérést engednek meg. (Kivétel azok esetében, akik a kanyarban sincsenek, hisz május egyre közelebb van.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2019. február 27. 21:06
Szerintem káderhiánnyal küzdenek. Nincsenek jó politikusaik, főleg nem nagyobb mennyiségben. Ezért töltik fel a soraikat szerényebb képességű, de női politikusokkal, amire viszont kell valami magyarázat és ez a női kvóta. Ami ha nem is ideális, de még mindig jóval kevésbé ciki magyarázat, mint az, hogy nincsenek tehetséges politikusaik, főleg nem nagyobb számban. Így tehát a női kvótára hivatkozva valamivel kisebb politikai károkkal tudják feltölteni a soraikat tehetségtelen politikusokkal. Szerintem. De ha tud valaki jobb magyarázatot, akkor én szívesen olvasom.
Tatulus
2019. február 27. 16:35
Fidesz 16, Maszop 2, Jobbik 2, DK 1! Ez a legrosszabb lehetőség! A legjobb, elérhető: Fidesz 18, Maszop 1, Jobbik 1, Mi hazánk 1!
Kopa
2019. február 27. 16:25
Honnan jött ki vajon az a négy jobbikos mandátum? Ki mérte ezt nekik? Ha kettő lesz, már összetehetik...
alex.leopardi2
2019. február 27. 10:31
én imádom a nőket de Vendelin kartárs listája hányingert okozott nálam
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!