Marton-ügyben se lincseljünk

2019. február 02. 15:31

Maximálisan hitelt adok Sárosdi Lilla szavainak, és Marton bűnösnek gondolom.

2019. február 02. 15:31
Karafiáth Orsolya
24.hu

„Szörnyű, amikor mindenki nyilvánvalónak, evidenciának, gyakorlatilag bizonyítottnak veszi az erőszak tényét. És ha valaki számon kéri rajtuk ezt, akkor áldozathibáztatóvá válik, olyanná, aki inkább ad igazat a szemét macsónak, aki nem veszi figyelembe a tényt, miszerint az áldozat évtizedekig hallgat, semmint bemenjen a rendőrségre.

A lényeg: a jog nem egyenlő a haraggal és a tombolással. Épp ezért elszomorodom, amikor épp a jogállamiság tisztelői követelik a meggyanúsított karóba húzását.

Persze azt is tudjuk, hiába létezik elviekben komoly és átfogó védelem az áldozat személyének titokban tartására, érthető, ha valaki ebben nem bízik. (Csak ebben az esetben el kell fogadja, hogy az elkövetőt nem vonják felelőségre; azaz dolgozhat az erőszaktevéssel vádolt akár szép, fiatal, kiszolgáltatott lányokkal is.)

De vissza a konkrét ügyhöz. Hogy mi az én személyes véleményem? Az, hogy maximálisan hitelt adok Sárosdi Lilla szavainak, és Marton bűnösnek gondolom. Miközben azt is tudom, hogy ennyi év után, ráadásul egy ilyen esetet lehetetlen bizonyítani.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
I am being lied to
2019. február 04. 19:40
Zűrös írás. Annak van igaza, akinek Orsolya hisz? És mi bizonyítja, hogy Sárosdi Lilla nem "beteg, szerepzavaros csajszi, aki mindenáron figyelmet akar" ahogy egy másik metoo-nőről írta most Karafiáth...
Onurisz
2019. február 04. 11:40
Nem kedvelem Karafiáth írásait, most azonban igazat adok neki, mert átlátja, milyen nehéz megítélni az erőszakvádakat. Hány évig tartott, amíg a savval leöntött hölgy kiharcolta az igazát a bíróság előtt. S az erőszakos ügyek túlnyomó többsége nem vihető bíróságra. Marton László disznóságai gyakorlatilag bebizonyosodtak, joggal került morális ítélőszék elé. Ma már azonban fogatlan kutya, s aligha merne hasonlót tenni. Aki most a munkától való eltiltását követeli, az politikai cubáknak nézi a lerágott csontot. Egyébként még Marton kapcsán is előjöttek olyanok, akik a számukra kellemetlen udvarlást tekintették erőszaknak. Kampányokkal nem lehet a szexuális erőszaknak gátat vetni, de azt sem mondhatjuk, hogy haszontalanok. Minden egyes esetben józan és kiegyensúlyozott megítélésre lenne szükség, a pletyka világa azonban nem erről szól.
Coccothraustes
2019. február 03. 15:51
A 24.hu hozza a szokásos béka valaga alatti színvonalát.
harcimarci
2019. február 03. 14:36
Az elv társakat csak úgy szabad, bármilyen erőtlen kritikával is illetni, ugye Orsolya, ha utána bigyesztessz egy lojalitásodat és törhetetlen elvtársi hűségedet bizonyító utolsó bekezdést. Ezt hívják "vörös farok" -nak. Ha nem tudod, miről van szó, kérdezd Heller Ágnest. Munkásságának alap pillére.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!