Science fictionbe illő vágyak

2019. február 27. 16:32

A Jobbik üdvözli, hogy Orbán Viktor kormánya majd évtizednyi regnálását követően felismerni látszik a magyarság valós problémáit

2019. február 27. 16:32
Jobbik
Közlemény

„A Jobbik üdvözli, hogy Orbán Viktor kormánya majd évtizednyi regnálását követően felismerni látszik a magyarság valós problémáit. Túllépve az egyelőre science fiction-be illő vágyakon (hazánk tartozzon az öt leginkább versenyképes EU-tagállam közé, netán 2030-ra érjük utol Ausztriát) elvárjuk, hogy a kormány ne csak szavakban, hanem valóban vonja be a multicégeket a közteherviselésbe, valamint tegyen olyan érdemi lépéseket a lakhatási szegmensben, amelyek nem csak a szerencsés társadalmi osztályok szűk körű tagjait érintik, így évtizedes hezitálás után hozza tető alá a Jobbik által javasolt bérlakásprogramot, egyben lassítva a kivándorlási spirál felpörgésén is. Aggályaink alapja, hogy a Fidesz 2010-es hatalomra kerülése óta az általuk említett multicégek tízezer milliárdos nagyságrendű profitot vittek ki az országból adózatlanul, a kabinet asszisztálása mellett, illetve további, a legóvatosabb becslések szerint is 300-400 ezer honfitársunk hagyta el az országot huzamosabb időre.

A Jobbik válasza a fenti bizonytalanságok kapcsán ismert: béruniós kezdeményezésünk által lassan, de biztosan közelítenénk a bérek színvonalát az európai átlaghoz, a bérek felzárkóztatását pedig kikötnénk a multicégekkel kötött stratégiai szerződésekben is. A magyar mindennapok kiszámíthatóvá és biztonságossá tételéhez pedig egyaránt szükség van a kormányzati szinten is generált álhírek elleni fellépésre, valamint a nyilvánvaló korrupciós csatornák megszüntetésére.”

(MTI-OS)

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2019. február 28. 10:17
§§§§§§§§§§§§§§§§0000000000ooooooooo§§§§§§§§§§§§§§
Akitlosz
2019. február 28. 01:35
"a bérek felzárkóztatását pedig kikötnénk a multicégekkel kötött stratégiai szerződésekben is. " Kötnének akkor olyant a cégek?
Akitlosz
2019. február 28. 01:33
Terveket írogatni nem olyan nehéz, pláne általánosságban. De ez csak választási propaganda. Azt nem fogja megérni élve ez a jelenlegi miniszterelnök (sem) élve, hogy Magyarország az öt legversenyképesebb ország között legyen. Persze a trükk az, hogy nem definiálják a versenyképességet így a Fidesz csupán az igen alacsony munkabéreket érti versenyképesség alatt, abban meg már ma is éle njár Magyarország.
Negue
2019. február 27. 22:59
"A Jobbik üdvözli, hogy Orbán Viktor kormánya majd évtizednyi regnálását követően felismerni látszik a magyarság valós problémáit" Az a probléma, hogy a jobb(?)ik, még a saját problémáit sem ismeri fel, viszont mindenbe belekotyognak. Tiszta emeszpés tempó!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!