Nyílt levél Domokos Lászlónak

2019. február 27. 13:05

Ezúton felszólítom Önt és az Állami Számvevőszéket, hogy szüntessék meg a törvénysértő helyzetet.

2019. február 27. 13:05
Hajnal Miklós
Facebook

„Tisztelt Domokos László!

»A törvényeket minden közpénzfelhasználónak be kell tartania« – Ön ezzel a mondattal nyomatékosította az Állami Számvevőszék 2018-as munkáját értékelő dokumentumában, hogy az ÁSZ alapvető feladata a közpénzfelhasználás ellenőrzése, a törvények betartásának ellenőrzése, betöltve ezzel a »közpénzügyi garantőr« szerepét.
Mindezt úgy, hogy kiderült: az ÁSZ sem a kamupártok milliárdos közpénzlopását, sem a Fidesz és a kormány összefonódó kampányköltéseit nem kifogásolta – még úgy sem, hogy kiderült: a Fidesz már a 2010-es kampányban trükközött a számlákkal. Legutóbb épp Szijjártó Péter indokolta az új kormányzati propagandaplakátokat azzal, hogy »kampány van«. Kormányok nem kampányolnak - az a pártok dolga. 
Bár ez nem a Momentum dolga lenne, nemrég újabb törvénysértést fedeztünk fel a Fidesznél. A pártok működéséről és gazdálkodásáról szóló 1989. évi XXXIII. törvény szerint: »9. § (1) A pártok kötelesek minden év május 31-ig az 1. számú melléklet szerinti pénzügyi kimutatást a Magyar Közlönyben, valamint saját honlappal rendelkező pártok a honlapjukon is közzétenni«
A kimutatás azonban törvénysértő módon nem került fel a Fidesz honlapjára – sem a 2017-es évről, sem a kampányköltéseikről.
Ezúton felszólítom Önt és az Állami Számvevőszéket, hogy szüntessék meg a törvénysértő helyzetet, és lássák el az általuk olyan fontosnak tartott »közpénzügyi garantőr« szerepét. Ideje, hogy kiderüljön: csak a titokban zajló pártállami bűnözés, vagy a nyilvánvaló mulasztások felett is hajlandó szemet hunyni?

Üdvözlettel:
Hajnal Miklós
Elnökségi tag, Momentum”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
linkeloe
2019. február 28. 17:05
Kinek pöfögsz kis Auróra?!!!
korona
2019. február 28. 11:46
Ha valaki Oxfordban járt egyetemre fél vagy egy évig, akkor itthon essünk hasra előtte és áhítattal suttogjuk a nevét ? Régen volta ilyen. Ma már kabaré. Én csak sajnálni tudom ezeket az álmodozó fiatalembereket. A világ nem kér a megváltásából a részükről. De a pénzt szórni, eltékozolni, azt tudják. (Hja, rövid az élet! Éljünk, ha már a nyakunkba öntötte ez a hiszékeny kormány az ötszáz millcsit! - És éltek, élnek!) Csak szólok, hogy nincsenek egyedül a módszerükkel Magyarországon. Ez szinte már népviselet, nemzeti jelleg: ha van pénz, akkor szórjuk, költsük MINDENRE, ami szem, szájnak és egyebünknek ingere ! Kis borzalmányok, de végül, öregebb kiadásukban, úgy is ők lesznek az "okos" politikusaink. Az idő nekik dolgozik.
Teknős
2019. február 28. 07:30
Csak egy kérdés a ballibekhez, válaszolni nem kell rá. 2004-ben az Unióba belépés előtt volt nekünk népszavazásunk. Akkor és ott kapott-e lehetőséget a "nem" oldal bármire is? Mert azt megtudhattuk, hogy nyithatunk cukrászdát Bécsben, de azt nem, hogy mik is azok az európai értékek, amit most számon kérnek rajtunk, Verhofstadt és aberrált bandája. Álszentek vagytok, ballibek. Nektek demokratikus, ha nágy hónappal saját hasznotokra átalakítjátok a választási törvényt, mert megvan hozzá a kétharmadotok, de most, hogy a jobboldalnak van lehetősége a cselekvésre, akkor rinyáltok a fékekkel és ellensúlyokkal. Akkor nem zavart benneteket, hogy ti nevezitek ki az intézmények vezetőit, mert ti nem ballibek vagytok, hanem csupa független szakember. Nálatok belefér, hogy oktatási szakember legyen egy még nem is érettségizett ember, mert ti szakembernek születtek, ellentétben a jobboldaliakkal, akik éveket tanulnak ahhoz, hogy szakemberek lehessenek és soha nem lesznek függetlenek, nem is próbálnak becsapni senkit azzal, hogy tagadják az ideológiájukat. Aljas, rothadt, elmebeteg hazugok vagytok! Persze megértem én, én se dicsekednék veletek, színvonaltalan emberekkel.
kitiltott
2019. február 27. 22:17
Úristen.. Kik ezek a senkiháziak? Birkózószart reggeliztek? Ezek tényleg akasztanának ha rajtuk múlna au Tuti ! Ezek a kis senkik az élő pèldái annak hogyan lehet soros pènzböl és Orban gyülöletböl egy nemzet álmát tönkretenni pàr száz ezer aláirassal és hogyan lehetnek kis csicskakból taknyos senkikböl mègnagyobb tiszteletlen senkik.. Ezekkel mit kellene csinalni hogy ne legyenek olyan nagyra?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!