Szociális Európa ellenszélben

2019. február 06. 10:13

A szociális pillér projekt bébilépésekben halad, és minden egyes miliméterért hetekig tartó küzdelem folyik.

2019. február 06. 10:13
Csiba Kata
Mérce

„Összességében a szociális pillér projekt bébilépésekben halad, és minden egyes miliméterért hetekig tartó küzdelem folyik. Ugyan az elvárásokhoz képest rosszabbul teljesít a pillér, azonban azt is fontos látni, hogy egyik jelenleg nyitva levő irányelv sem lesz rosszabb, mint az azt megelőző. Az Európai Parlament közép konzervatív része is érezhetően megengedőbb a szociálpolitikai kezdeményezésekkel szemben a válság utáni politikájához képest. Ma a legtöbb gondot a tagállamok szociál- és foglalkoztatáspolitikai harmonizációtól való idegenkedése okozza.

Kicsit Alice Csodaországában is érezhetjük magukat, amikor mediterrán liberális és szakszervezeti múltú néppárti EP képviselőkkel vállvetve kell küzdeni az északi baloldali kormányok ellen az egységesebb és erősebb európai munkavállalói jogokért.

Becsüljük meg azt a cseppnyi európai liberális föderalizmust és  konzervatív progressziót, amely jelen pillanatban nagyságrendekkel többet tesz a berlini és londoni magyar munkavállalók érdekében, mint az egész nordik jóléti modell tokkal-vonóval. Ha ma az EU-t az Európai Parlament irányítaná, még a jelenlegi politikai összetétellel is igazságosabb és egyenlőbb világot tudna teremteni az uniós állampolgárok számára, mint így, a tagországokkal tandemben.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Esvány
2019. február 07. 07:19
"Ha ma az EU-t az Európai Parlament irányítaná" Az EP, amit Soros megvesz kilóra? Az EP, ami - ha a liberális érdek úgy kívánja - semmibe veszi a saját szabályait, hogy meg legyen a kétharmad? Hát ez csak ne irányítsa Európát! Az EU maradjon csak meg az eredeti célkitűzésnél, a szuverén államok gazdasági együttműködésénél!
Nannyó
2019. február 06. 15:12
"Ha ma az EU-t az Európai Parlament irányítaná, még a jelenlegi politikai összetétellel is igazságosabb és egyenlőbb világot tudna teremteni az uniós állampolgárok számára, mint így, a tagországokkal tandemben.” Elhisszük neked, Katika. Különösen figyelünk a francia és svéd szociális rendszerre. A sárgamellényesek szerint nem tökéletes a dolog ott sem... a franciák már nem bírják etetni az országukat elfoglaló sok ingyenélőt. Idő kérdése és a svédek is fogják majd a fejüket... Nem lehet ingyenélő tömegeket eltartani, EU parlament ide, vagy oda...
Máris Ottokár
2019. február 06. 14:38
"bébilépésekben" -- tényleg ennyire nem beszélni mádzsár a mértékadó váccpáör-körökben?
néhai Ch.Pilot
2019. február 06. 12:22
Csiba, te!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!